CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاملی بر موانع سازمانی اجرای استراتژی در دانشگاه های بزرگ دولتی ایران؛ رویکرد چندمطالعه ای

عنوان مقاله: تاملی بر موانع سازمانی اجرای استراتژی در دانشگاه های بزرگ دولتی ایران؛ رویکرد چندمطالعه ای
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-9-4_006
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجتبی زارع خلیلی - . PhD student in Educational Management, Faculty of Educational and Psychology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
قاسم سلیمی - Assistant Professor, Department of Educational and Psychology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
مهدی محمدی - Associate Professor, Department of Educational and Psychology, Shiraz University, Shiraz, Iran
جعفر جهانی - Associate Professor, Department of Educational and Psychology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
مسلم علی محمدلو - Associate Professor, Department of Managment, Shiraz University, Shiraz, Iran.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی وضعیت موجود موانع سازمانی موثر بر اجرای کارآمد استراتژی­ در دانشگاه­ها و مراکز آموزش­عالی انجام گرفت. براین اساس از طرح چند مطالعه­ای یعنی ترکیب روش­های مضمون­یابی، مطالعه موردی کیفی و پیمایش استفاده گردید. در مطالعه اول؛ با استفاده از روش مضمون­یابی، مطالعات صورت گرفته در حوزه اجرای استراتژی در پایگاه­های علمی معتبر با رویکرد هدفمند موردبررسی قرار گرفته و تحلیل گردید. در مطالعه دوم با بهره­گیری از مطالعه موردی کیفی نیز دیدگاه­ها و تجارب ۱۵ نفر از مدیران دانشگاه شیراز با رویکرد هدفمند و معیار اشباع نظری و از طریق مصاحبه نیمه­ساختند، موردبررسی قرار گرفته و سپس با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون، داده ­ها تحلیل شدند. همچنین در مطالعه سوم و در بخش ارزیابی، وضعیت موانع کلیدی موثر بر اجرای کارآمد راهبردی در پنج دانشگاه برتر کشور با استفاده از روش پیمایشی دیدگاه ۳۶۶ نفر از مدیران میانی سنجیده شده است. یافته­ های حاصل از پژوهش حاکی از آن بود که موانع سازمانی متعددی ازجمله موانع مربوط به رهبری دانشگاهی، ماهیت استراتژی، فرهنگ دانشگاهی، منابع مالی، فناوری، ارتباطات، پایش استراتژی، ساختار و منابع انسانی اجرای استراتژی در دانشگاه­های بزرگ کشور را متاثر کرده است. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که در دانشگاه تهران، فرهنگ دانشگاهی؛ در دانشگاه شیراز، فرهنگ دانشگاهی؛ در دانشگاه امیرکبیر، ساختار؛ در دانشگاه علم و صنعت، منابع انسانی و در دانشگاه شریف، ساختار؛ مهمترین موانع سازمانی اجرای کارآمد استراتژی­ دانشگاهی به شمار می روند.

کلمات کلیدی:
Strategy Implementation, Strategy, Public Universities, Multi-Study, Review Scoping., اجرای استراتژی, استراتژی, دانشگاه های دولتی, چند مطالعه ای, مضمون یابی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834794/