فراوانی دو واریانت ژن VKORC۱ و ارتباط آن با مقدار دوز مورد نیاز وارفارین در بیماران ایرانی تعویض دریچه های قلب
Publish place: Nova Biologica Reperta، Vol: 5، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 154
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NBR-5-3_003
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
Abstract:
وارفارین متداول ترین داروی ضدانعقادی مورد تجویز برای درمان و پیشگیری از ترومبوآمبولی است. نیاز به دوزهای متفاوت وارفارین در افراد مختلف وابسته به عوامل ژنتیکی و محیطی است. در این مطالعه فراوانی دو پلی مورفیسم ژنتیکی مهم ژن زیرواحد ۱ کمپلکس ویتامین K اپوکسیدردوکتاز (VKORC۱) ((rs۹۹۳۴۴۳۸)۱۱۷۳ C>T و(rs۷۲۹۴) ۳۷۳۰ G>A) و ارتباط آن با میزان دوز مورد نیاز وارفارین در بیماران با دریچه های قلبی تعویض شده در استان آذربایجان غربی ارزیابی گردید. بدین منظور، ۱۸۵ بیمار که حداقل به مدت۲ ماه نسبت نرمال شده بین المللی(INR) پایدار داشتند، مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تعیین ژنوتیپ بیماران از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز- چند شکلی طول قطعه محدودشونده (PCR-RFLP) استفاده شد. بررسی تفاوت دوز بین گروه های ژنوتیپی با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمونTukey’s post-hoc صورت گرفت. فراوانی الل مینور(T) در افراد مورد مطالعه برای۱۱۷۳ C>T ، % ۵۴ و آلل مینور A برای ۳۷۳۰ G>A % ۷/۵۳ بود. بیمارانی که حامل الل مینور ۱۱۷۳ T و الل اصلی ۳۷۳۰ G بودند به طور معنی داری به میزان متوسط دوز روزانه پایین تری از وارفارین نیاز داشتند (P < ۰.۰۰۱). این مطالعه نشان می دهد که در بیمارانی که دریچه ی قلب آنها تعویض شده است، در نظر گرفتن پلی مورفیسم های موجود در ساختار قطعه ژنیVKORC۱ ، در تجویز دوز مناسب وارفارین بویژه در مرحله شروع درمان مفید است و این نیز، به نوبه خود، عوارض ناشی از مصرف میزان نامناسب وارفارین را کاهش خواهد داد.
Keywords:
drug dose , personalised treatment , polymerase chain reaction , restriction fragment length polymorphism , چند شکلی طول قطعه محدود شونده , دوز دارو , شخصی سازی درمان , واکنش زنجیره ای پلیمراز
Authors
esmat khaleqsefat
Department of Animal Biology, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Mohammad Khalaj-Kondori
Department of Animal Biology, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Morteza Jabbarpour bonyadi
Department of Animal Biology, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Hamid Soraya
Department of Pharmacology, Faculty of Pharmacy, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
Behnam Askari
Department of Cardiovascular Surgery, Seyyed-al-Shohada Heart Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :