CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر جلبک های سبز-آبی و سبز Spirulina ،Chlorella ،Dunaliella و عناصر معدنی بر تحریک فرایندهای متابولیکی و بیوشیمیایی جوانه زنی بذر زرین گیاه (.Dracocephalum kotschyi Boiss)

عنوان مقاله: اثر جلبک های سبز-آبی و سبز Spirulina ،Chlorella ،Dunaliella و عناصر معدنی بر تحریک فرایندهای متابولیکی و بیوشیمیایی جوانه زنی بذر زرین گیاه (.Dracocephalum kotschyi Boiss)
شناسه ملی مقاله: JR_NBR-3-4_004
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

Rezvan Ghannad - دانشگاه لرستان
Forough Akbari - دانشگاه لرستان
Maryam Madadkar Haghjou - دانشگاه لرستان

خلاصه مقاله:
در این مطالعه، تاثیر پیش تیمارهایی متشکل از جلبک­های سبز-آبی و سبز و نیز مواد معدنی، بر تحریک فعالیت­های بیوشیمیایی و متابولیکی جوانه ­زنی بذر زرین­ گیاه (Dracocephalum kotschyi Boiss.) بررسی شد. پرایمینگ با سه نوع جلبک، سبز-آبیSpirulina platensis Geitler، جلبک سبز Beyerinck vulgaris Chlorella و جلبک سبز Dunaliella bardawil UTEX-۲۵۳۸ and/or IR-۱ (Isolated from Gave-Khooni) و نیز محیط کشت غذایی تغییریافته جانسون، به­صورت تیمار با سوسپانسیون فیلتر شده جلبکی یا تیمار با جلبک زنده در درون محیط کشت، اعمال شد. چون گونه­ های Dunaliella ویژه آب­های شور هستند، لذا از محیط کشت غذایی حاوی ۶/۰ درصد NaCl برای آنها و برای Spirulina از محیط کشت حاوی ۱/۰ درصد NaCl، استفاده شد. پس از خاتمه پرایمینگ، فعالیت­های آنزیمی و محتوای قندها در بذور ارزیابی و پس از کشت بذور پرایم شده درون پلیت، برخی شاخص ­های جوانه­ زنی و رشد دانه رست­ها اندازه­گیری شدند. فعالیت آنزیم ­های آلفا و بتاآمیلاز، دهیدروژناز، قند کل و احیاکننده و پروتئین کل بذر، در محیط کشت فاقد نمک (استفاده­ شده برای (Chlorella و در رتبه بعدی در حضور ۱/۰ درصد نمک (برای Spirulina)، از بقیه تیمارها بیشتر بود. در محیط کشت  واجد نمک ۶/۰ درصد، حضور جلبک قادر به بهبود شاخص­ ها نبود اما در محیط بدون نمک، تاثیر مثبت جلبک­ها بیشتر شد. سوسپانسیون فیلتر شده Spirulina به ­تنهایی یا در محیط کشت دارای ۱/۰ درصد نمک، بیشترین مقادیر فعالیت آنزیم ­های آمیلاز، قندکل و درصد جوانه­ زنی و Chlorella سبب افزایش فعالیت آنزیم دهیدروژناز و بیشترین طول ریشه­ چه شد. سوسپانسیون فیلتر شده Dunaliella در محیط کشت فاقد نمک، سبب افزایش فعالیت آنزیم­های آمیلاز و نیز مقدار قندهای احیاکننده شد.

کلمات کلیدی:
algae, Dracocephalum, growth indices, metabolic processes, جلبک, زرین گیاه, فرایندهای بیوشیمیایی, شاخص های رشد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834975/