CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین استراتژی های مناسب برای مدیریت جنگل های هیرکانی با استفاده از تحلیل SWOT و QSPM (بررسی موردی: جنگل های حوزه سیاهکل)

عنوان مقاله: تعیین استراتژی های مناسب برای مدیریت جنگل های هیرکانی با استفاده از تحلیل SWOT و QSPM (بررسی موردی: جنگل های حوزه سیاهکل)
شناسه ملی مقاله: JR_JFRD-6-2_010
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

Ali Omidi - دانشجوی دکترای جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
Iraj Hasanzad Navroodi - دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
Esmaeel Ghajar - استادیار، گروه اقتصاد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
Rasoul Yousefpour - استادیار، گروه اقتصاد جنگلداری و برنامه ریزی جنگل، دانشگاه فرایبورگ، فرایبورگ، آلمان

خلاصه مقاله:
مدیریت جنگل­های هیرکانی با توقف بهره­برداری از سال ۱۳۹۶، اولین دوره تنفس بهره­برداری را تجربه می­نماید. در این دوره عبور از جنگلداری سنتی به جنگلداری نوین، پرداختن به نوع مدیریت و تعیین استراتژی­های آن، اقدامی ضروری است تا از روند بی برنامگی طرح­های جنگلداری جلوگیری شود تا تصمیمات برنامه­ریزان سازمان جنگل­ها مفید واقع شود. در این پژوهش با هدف برنامه­ریزی استراتژیک، عوامل موثر بر جنگلداری از نگاه خبرگان و به کمک مهندسی ارزش شناسایی و از طریق روش دلفی فازی غربال شدند. حاصل تلاقی امتیازهای موزون ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی SWOT، ناحیه استراتژی­های تدافعی WT را انتخاب کرد. نتایج سنجش مقدار جذابیت استراتژی­های تدافعی با عوامل منتخب SWOT در ماتریس QSPM از نگاه خبرگان نشان داد که تاثیر عوامل بیرونی بر مدیریت جنگل بیشتر از عوامل درونی بوده و استراتژی­های اولویت­دار با رویکرد توجه به ذینفعان اصلی و نگاه اجتماعی به جنگلداری انتخاب شدند. همچنین استراتژی ضرورت افزایش سازگاری جنگل به تغییرات اقلیمی به عنوان اولویت اول انتخاب شد که بیانگر ضرورت دخالت کارشناسی در این جنگل­ها است.

کلمات کلیدی:
برنامه ریزی استراتژیک, تحلیل سوات, تغییرات اقلیمی, جنگل های هیرکانی, ذینفعان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1840154/