CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر آشفتگی انسانی بر فلور، ترکیب پوشش گیاهی و کیفیت فلوریستیک با استفاده از ضریب محافظه کاری در جنگل های زاگرس میانی (جنگل های شینه قلایی، استان لرستان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر آشفتگی انسانی بر فلور، ترکیب پوشش گیاهی و کیفیت فلوریستیک با استفاده از ضریب محافظه کاری در جنگل های زاگرس میانی (جنگل های شینه قلایی، استان لرستان)
شناسه ملی مقاله: JR_JFRD-4-3_008
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

Zahra Veiskarami - دانشجوی دکتری جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
Babak Pilehvar - دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
Ali Haghizadeh - دانشیار، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی اثر آشفتگی های انسانی بر فلور، ترکیب پوشش گیاهی و کیفیت فلوریستیک جوامع جنگلی دارمازو در زاگرس میانی است. دو منطقه یکسان با کاربری متفاوت انتخاب شدند. در هر کاربری برای برداشت پوشش درختی، علفی و زی توده به­ترتیب از هشت پلات ۲۵۰۰ مترمربعی، ۴۸ ریز­قطعه­نمونه یک مترمربعی و ۲۴ کوادرات ۲۵/۰ مترمربعی به صورت تصادفی استفاده شد. پس از شناسایی گونه های گیاهی با توجه به مقدار تعلقه آنها در برابر آشفتگی­ها ضریب محافظه­کاری تعیین شد. بر اساس نتایج در هر کاربری تیره های Asteraceae، Poaceae و Fabaceae غالب­ترین تیره­ها، تروفیت­ها و همی­کریپتوفیت­ها رایج­ترین شکل زیستی و گونه­های ایرانی تورانی مهم ترین کوروتیپ مشاهده شده بودند. نتایج نشان داد بیشترین تعداد گونه های گیاهی کاربری تخریب­شده در طبقه ۱ جای دارند و هیچ گونه ای در طبقه ۴ (گونه­هایی با پای­بندی بالا و حساس) جای ندارد. با توجه به تشابه غنای گونه ای در دو کاربری برای بررسی هرچه بهتر وضعیت پوشش گیاهی آنها از شاخص کیفیت فلوریستیک استفاده شد و مقدار آن در کاربری حفاظت­شده بیشتر بود. همچنین بیشترین تعداد گونه­های بومی، تاج­پوشش درختی، زی توده، تعداد درخت در هکتار و متوسط درصد تاج­پوشش علفی در کاربری حفاظت­شده که کمترین مداخلات انسانی در آن وجود دارد، مشاهده شد.

کلمات کلیدی:
پوشش گیاهی, زاگرس, فلوریستیک, گونه های بومی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1840310/