CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و حسادت سازمانی با توجه به نقش تعدیلگری قانون گریزی شهروندی (مطالعه موردی: بنیاد شهید و امور ایثارگران مشهد)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و حسادت سازمانی با توجه به نقش تعدیلگری قانون گریزی شهروندی (مطالعه موردی: بنیاد شهید و امور ایثارگران مشهد)
شناسه ملی مقاله: JR_TAMAE-4-1_011
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرامرز گلی - کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،مشهد، ایران

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و حسادت سازمانی با توجه به نقش تعدیلگری قانون گریزی شهروندی انجام گردیده است. در این مطالعه ابعاد کیفیت زندگی کاری (پرداخت منصفانه و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی در سازمان، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، فضای کلی زندگی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی، توسعه و قابلیت های انسانی) و حسادت سازمانی با توجه به نقش تعدیلگری قانون گریزی شهروندی مورد سنجش و پژوهش قرار گرفته است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات، توصیفی از نوع توصیفی تحلیلی - است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران مشهد میباشد، که بر اساس آخرین آمار ارائه شده، تعداد کل آنها برابر با ۱۴۵ نفر می باشد. نمونه آماری در این پژوهش با استفاده از فرمول کوکران ۱۰۵ نفر محاسبه گردید. برای سنجش کیفیت زندگی کاری از پرسشنامه کرولف (۲۰۰۷)، برای سنجش حسادت سازمانی از پرسشنامه ولی زاده و آذربایجانی (۱۳۸۹) و برای سنجش قانون گریزی شهروندی از پرسشنامه فتحعلی و نادری (۱۳۸۸) استفاده گردید. برای سنجش روایی پرسشنامه ها از روایی صوری و روایی اعتبار عاملی تاییدی استفاده شد. ضریب پایایی پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری ۰/۹۷۵، حسادت سازمانی ۰/۹۸۰ و قانون گریزی شهروندی ۰/۹۸۲ می باشد که توسط آلفای کرونباخ بدست آمده است و برای همه مولفه های آنها از ۰.۷ بیشتر بوده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین کیفیت زندگی کاری و حسادت سازمانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران مشهد رابطه وجود دارد و قانون گریزی شهروندی نیز رابطه بین این دو را تعدیل می کند. سازمان با فراهم کردن عواملی کیفیت زندگی کاری کارکنان را افزایش داده و در نتیجه میزان حسادت سازمانی و به طبع قانون گریزی در سازمان کاهش می یابد.

کلمات کلیدی:
کیفیت زندگی کاری، حسادت سازمانی، قانون گریزی شهروندی، بنیاد شهید و امور ایثارگران مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1841206/