CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر عوامل موثر بر مدیریت نقدینگی و جریان وجوه نقد در سازمان تامین اجتماعی (اداره کل تامین اجتماعی شهرستانهای استان تهران)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر عوامل موثر بر مدیریت نقدینگی و جریان وجوه نقد در سازمان تامین اجتماعی (اداره کل تامین اجتماعی شهرستانهای استان تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_QJO-18-2_004
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

رسول عبدالعظیم زاده - کارشناس ارشد ارزیابی عملکرد کارکنان
حسین رضازاده - رئیس اداره ارزیابی عملکرد کارکنان
وحید کشوری - مسئول واحد امور بیمه شدگان شعبه ملارد

خلاصه مقاله:
مدیریت ­نقدینگی یکی از بزرگ ترین چالش هایی است که سازمان ­های ­بزرگ که فعالیت مالی انجام می ­دهند با آن روبرو هستند. سازمان ­تامین ­اجتماعی به­ عنوان بزرگترین ­سازمان ارائه دهنده خدمات درمانی و اجتماعی برای ایفای هرچه بهتر نقش خود در تعهداتش نیاز مبرم به مدیریت نقدینگی دارد. این بدان دلیل است که افزایش تعهدات در سال­های گذشته منجر به کاهش منابع و اعتبارات آن شده است. هدف: هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر مدیریت نقدینگی سازمان تامین اجتماعی در محدوده اداره کل شهرستان های استان تهران است. عوامل گسترش ساختار مدیریت نقدینگی، برنامه­ ریزی ­اقتضایی، صرفه­ جویی، کنترل داخلی، مطالبات، درآمد حق­ بیمه و تعهدات، متغیرهای مستقل و مدیریت نقدینگی متغیر وابسته این تحقیق است. روش: روش پژوهش کاربردی از نوع پیمایشی و جامعه ­آماری ۲۲۶ نفر از کارمندان واحدهای حسابداری، درآمد و اجرائیات اداره ­کل شهرستان های استان ­تهران و شعب ­تابعه است که با استفاده از فرمول کوکران، ۱۴۸ نفر از این افراد با روش ­نمونه ­گیری طبقه­ بندی ­تصادفی ­ساده انتخاب شده اند. از ابزار پرسشنامه برای جمع­ آوری اطلاعات و آلفای­ کرونباخ برای سنجش پایایی ­پرسشنامه و معیارهای روایی­ همگرا و روایی ­تشخیص­ پایایی، برای تائید روایی و کیفیت ­مدل استفاده شده است. حجم­ بالای نمونه، نرمال ­بودن داده­ ها را تایید می ­کند. از آزمون t-تک ­نمونه برای بررسی اثر­گویه ­ها بر سازه خود و اثر متغیرهای ­مستقل بر متغیرهای ­وابسته، تحلیل معادلات ­ساختاری به­ منظور تجزیه ­و­تحلیل مدل استفاده شده ­است. نتیجه: نتایج این تحقیق نشان ­داد که عامل گسترش ­ساختار مدیریت ­نقدینگی، در مقایسه سایر عوامل بیشترین اثر را در مدیریت ­نقدینگی و همچنین سازه ­مطالبات، بیشترین اثر را بر سازه ­تعهدات در مقایسه با سازه ­های ­صرفه ­جویی، برنامه­ ریزی­ اقتضایی و درآمد ­حق­ بیمه دارد. لذا تمرکز بر گسترش­ ساختار مدیریت ­نقدینگی می تواند راه­گشای بسیاری از مشکلات در کنترل جریان­ وجه ­نقد باشد و طرح و برنامه ­مدون جهت وصول مطالبات ­معوق به مدیریت ­نقدینگی کمک ­کند.

کلمات کلیدی:
تعهدات – سازمان تامین اجتماعی, گسترش ساختار مدیریت نقدینگی, مدیریت نقدینگی, مطالبات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1845837/