CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات استفاده Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در جیره غذایی بر شاخص‎های رشد ماهی قزل آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchusmykiss)

عنوان مقاله: اثرات استفاده Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در جیره غذایی بر شاخص‎های رشد ماهی قزل آلای رنگین‎کمان (Oncorhynchusmykiss)
شناسه ملی مقاله: JR_EAB-3-2_003
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالغفار اونق - دانشیار گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران،
ناصر آق - دانشیار پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران،
حمید عزیزی - دانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
بنت الهدی رحمان - دانشجوی دکترای تخصصی میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

خلاصه مقاله:
استفاده از محرک های موثر بر فاکتورهای رشد و تغذیه در پرورش آبزیان، در پیشرفت و توسعه صنعت آبزی­پروری نقش مهمی دارد. در این مطالعه اثر پروبیوتیک Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین در بهبود شاخص­های رشد و تغذیه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفته است. ۹۰۰ قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی ۲±۲۰ گرم) به ۶ تیمار تغذیه ای حاوی مقادیر مختلف Lactobacillus plantarum و لاکتوفرین تقسیم شده و به مدت دو ماه تغذیه شدند. در طول دوره پرورشی در روزهای صفر، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ فاکتورهای رشد و تغذیه هر گروه، شامل وزن تر (wet W)، طول استاندارد (SL)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب چاقی (CF) مورد ارزیابی قرار گرفت و با گروه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که تیمارهای دریافت­کننده cfu۱۰۸ Lactobacillus plantarum به ازای هر کیلوگرم جیره و نیز تیمارهایی که ۲۰۰ میلی گرم لاکتوفرین به ازای هر کیلوگرم جیره دریافت کردند در مقایسه با گروه شاهد از رشد مطلوب­تری برخوردار بودند (۰۵/۰pLactobacillus plantarum و لاکتوفرین اثر تقویتی در بهبود فاکتورهای رشد و تغذیه ماهی مشاهده نشد. به­نظر می­رسد استفاده از cfu۱۰۸ Lactobacillus plantarum و ۲۰۰ میلی‎گرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا، به تنهایی، در مقایسه با استفاده توام آن­ها روشی موثرتر و کم هزینه‎تر جهت بهبود شاخص­های رشد و تغذیه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان باشد.

کلمات کلیدی:
: Lactobacillus plantarum, لاکتوفرین, شاخص رشد, قزل آلای رنگین کمان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1851662/