CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر تحمل پریشانی بر سلامت روانی و عملکرد تحصیلی: با توجه به نقش میانجی گری تنظیم هیجان در دانشجویان دختر

عنوان مقاله: بررسی تاثیر تحمل پریشانی بر سلامت روانی و عملکرد تحصیلی: با توجه به نقش میانجی گری تنظیم هیجان در دانشجویان دختر
شناسه ملی مقاله: JR_KRAP-24-3_015
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

شکیلا نایب زاده - کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران.
منیجه شهنی ییلاق - استاد گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
سیدمحمدجواد موسوی نیا - دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تحمل پریشانی بر سلامت روانی و عملکرد تحصیلی با میانجی گری تنظیم هیجان در دانشجویان دختر دانشگاه شهید چمران اهواز بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه شهید چمران اهواز بود که در سال تحصیلی۹۹-۹۸ مشغول به تحصیل بودند و به روش تصادفی چند مرحله­ای ۱۷۶ نفر به عنوان نمونه از میان آن­ها انتخاب شدند. به منظور بررسی متغیرهای پژوهش هریک از شرکت کنندگان، مقیاس تحمل پریشانی(Simons & Gaher, ۲۰۰۵)، پرسشنامه تنظیم هیجانی (Gross & John, ۲۰۰۳) و سلامت عمومی (Goldberg & Hillier, ۱۹۷۹) را تکمیل کردند. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود و برای تحلیل داده­ها از مدل یابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار spss و amous استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مدل با داده­های پژوهش برازش مناسبی دارد و همچنین نشان داد که تحمل پریشانی هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم از طریق تنظیم هیجان با سلامت روانی و عملکرد تحصیلی رابطه مثبت و معنی­دار دارد (۰.۰۰۱P<).

کلمات کلیدی:
تحمل پریشانی, تنظیم هیجان, سلامت روانی, عملکرد تحصیلی و دانشجویان دختر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1853288/