CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه غیرخطی بین شاخص ادراک فساد و نابرابری درآمدی در کشورهای گروه D۸؛ کاربردی از مدل خودرگرسیون برداری پانلی (Panel VAR)

عنوان مقاله: بررسی رابطه غیرخطی بین شاخص ادراک فساد و نابرابری درآمدی در کشورهای گروه D۸؛ کاربردی از مدل خودرگرسیون برداری پانلی (Panel VAR)
شناسه ملی مقاله: JR_JES-12-23_007
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزاد خانزادی - استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی
مریم حیدریان - دانشجوی دکتری اقتصاد بخش عمومی دانشگاه رازی
سارا مرادی - کارشناس ارشد علوم اقتصادی دانشگاه رازی

خلاصه مقاله:
سطح بالای فساد مالی یکی از نشانه های ضعف حاکمیت است و موجب ناکارآمدی سیاست های دولتی می شود. از سوی دیگر فساد مالی می تواند بر توزیع عادلانه درآمد به عنوان یکی از سیاست های اقتصادی دولت جهت کاهش فقر تاثیر بسزایی داشته باشد. برای این منظور در مطالعه حاضر با استفاده از روش خود رگرسیون برداری پانلی به بررسی اثرات شاخص ادراک فساد بر نابرابری درآمدی در کشورهای گروه D۸ طی دوره زمانی ۲۰۱۶-۲۰۰۳ پرداخته شده است. علاوه بر این به جهت وجود رابطه هم انباشتگی بین متغیرها، از روش حداقل مربعات کاملا اصلاح شده به تعیین روابط بلندمدت میان متغیرها پرداخته شده است. نتایج برآورد مدل ها حاکی از وجود رابطه U شکل بین فساد و نابرابری درآمدی است. این نتیجه نشان از نقش غیرکارکردی فساد در اقتصاد کشورها می باشد. همچنین فرضیه کوزنتس دال بر وجود رابطه U شکل معکوس بین درآمد سرانه و نابرابری درآمدی تایید شده و یک رابطه U شکل بین اندازه دولت و نابرابری درآمدی نیز برقرار است. علاوه بر این، رابطه متغیرهای سهم درآمدهای مالیاتی از تولید ناخالص داخلی و نرخ بیکاری با نابرابری درآمدی به ترتیب منفی و مثبت بوده است.

کلمات کلیدی:
فساد مالی و اداری, نابرابری توزیع درآمد, خودرگرسیون برداری پانلی, کشورهای گروه D۸

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1853374/