CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد و مقایسه تابع تقاضا و کشش کالاهای مصرفی در گروه های کم درآمد و با درآمد بالا در مناطق شهری (کاربرد داده های ادغام شده در سیستم تقاضای تقریبا ایده آل)

عنوان مقاله: برآورد و مقایسه تابع تقاضا و کشش کالاهای مصرفی در گروه های کم درآمد و با درآمد بالا در مناطق شهری (کاربرد داده های ادغام شده در سیستم تقاضای تقریبا ایده آل)
شناسه ملی مقاله: JR_JES-10-20_002
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید عزیز آرمن - عضو هیئت علمی
سید امین منصوری - داشجو
ایمان فرح بخش - دانشجو

خلاصه مقاله:
هدف اصلی در این تحقیق برآورد تابع تقاضا با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل پویای خطی و روش رگرسیون های به ظاهر نامرتبط در دوره زمانی ۱۳۸۶-۱۳۶۱ و هفت گروه درآمدی به عنوان مقطع و بررسی رفتار خانوارها از طریق محاسبه کشش های خودی و غیرخودی قیمتی و کشش درآمدی در گروه های کم و با درآمد بالا در مناطق شهری ایران است. برای این منظور به بررسی پنج آزمون اصلی شامل، فرضیه همگنی، فرضیه تقارن، قانون تقاضا، ضروری بودن گروه خوراک و یکسانی کشش غیرخودی در گروه های مختلف درآمدی پرداخته شد. نتایج آزمون همگنی نشان داد که مصرف­کنندگان گروه کم درآمد در مصرف گروه های کالایی دچار توهم پولی هستند و به درآمد واقعی حساسیت ندارند. مصرف­کنندگان گروه با درآمد بالا نیز در مورد گروه­ خوراک و متفرقه به درآمد واقعی خود توجه ندارند اما در مورد گروه پوشاک و مسکن به درآمد واقعی خود توجه دارند. آزمون تقارن، عدم تقارن در الگوی مصرف را نشان می­دهد. بررسی قانون تقاضا نشان داد که کشش­های خود قیمتی برای تمامی گروه ها  منفی است. نتایج محاسبه کشش درآمدی نشان می دهد که در گروه کم درآمد گروه خوراک و مسکن ضروری و گروه متفرقه و پوشاک لوکس هستند. در حالی که برای گروه با درآمد بالا، گروه بهداشت و تفریح و تحصیل از بقیه گروه­های کالایی ضروری­­تر است و پس از آن سه گروه خوراک، پوشاک و مسکن قرار دارند و گروه کالایی متفرقه لوکس است. بررسی کشش قیمتی غیر خودی نشان می دهد جانشینی و مکملی برای گروه های کالایی یکسان از گروه های مختلف درآمدی، متفاوت است.

کلمات کلیدی:
Almost Ideal Demand, Seemingly Unrelated Regression, Pooled data, Iran urban areas

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1853519/