CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدلی ریاضی برای مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی با رویکرد حداکثر پوششی چنددوره ای در مواقع اضطراری

عنوان مقاله: ارائه مدلی ریاضی برای مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی با رویکرد حداکثر پوششی چنددوره ای در مواقع اضطراری
شناسه ملی مقاله: JR_SAIM-2-3_009
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

پرویز فتاحی - دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی ،دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
حسن باقری - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
سمانه بابایی مراد - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش سیستم های اقتصادی اجتماعی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
در این پژوهش مدلی برای مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی و تخصیص ماشین های خدماتی به ایستگاه ها در دوره های مختلف و در مواقع اضطراری ارائه می شود. این مدل با در نظر گرفتن متغیر بودن مقدار تقاضاها و شعاع پوشش تسهیلات (با توجه به شرایط ترافیک و نوع منطقه) در دوره های مختلف، مدل سازی شده است. با توجه به واقعیت، مقدار تقاضای برآورده شده برای هر نقطه تقاضا در مدل ارائه شده، وابسته به تعداد دفعات پوشش نقطه توسط تسهیلات و مقدار تقاضای نقطه تقاضاست. در این مدل، جایگاه ایستگاه ها در دوره های مختلف یک بار مکان یابی می شود. تعداد ماشین های خدماتی تخصیص داده شده به ایستگاه های مکان یابی شده به صورت متغیر و دوره ای است و می توانند در دوره های مختلف جابجا شوند. در مدل ارائه شده هر نقطه ی تقاضای راهبردی انبارهای مهمات و انبارهای مواد غذایی و غیره) می تواند به عنوان نقطه ی بالقوه ای برای استقرار ماشین خدماتی عمل کند. این مدل، مدلی پیچیده است که برای حل آن الگوریتم فرا ابتکاری توده ی ذرات۱ با ماتریس جواب اولیه تلفیقی پیشنهاد شده است. در الگوریتم ارائه شده، شیوه جواب اولیه به گونه ای است که ماتریس مکان یابی و تخصیص اولیه و نهایی در یک ماتریس بیان شده است. نتایج الگوریتم پیشنهادی با نتایج الگوریتم مصنوعی زنبوران۲مقایسه شده که هم ازلحاظ کیفیت جواب ها و هم زمان حل نسبت به آن برتری دارد.

کلمات کلیدی:
مکان یابی پوششی دوره ای, مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی, مواقع بحرانی, مکان یابی-تخصیص, الگوریتم مصنوعی زنبوران (ABC), الگوریتم توده ی ذرات (PSO)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1853685/