CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رویش قطر و ارتفاع گونه های بید و توسکا در محل های تثبیت بیولوژیکی دیواره لغزشی جاده جنگلی (سری ۳ سوردار واتاشان، چمستان، مازندران)

عنوان مقاله: بررسی رویش قطر و ارتفاع گونه های بید و توسکا در محل های تثبیت بیولوژیکی دیواره لغزشی جاده جنگلی (سری ۳ سوردار واتاشان، چمستان، مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_JERT-7-11_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید عطااله حسینی - دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف ارزیابی دو گونه بومی توسکا (Alnus glutinosa L. Gaertn.) و بید (Salix alba L.) از نظر متغیرهای رویشی قطر یقه و ارتفاع تحت سه تیمار شامل کاشت نهال های دو گونه جنگلی توسکای قشلاقی و بید با مالچ های طبیعی کاه و کلش و خرده چوب و خاک بدون مالچ به عنوان تیمار شاهد (کنترل) استفاده شد. طرح آزمایشات بصورت کرت های خرد شده و در قالب بلوک های کاملا تصادفی بود. منطقه مورد مطالعه قطعه ۵ سری ۳ طرح جنگلداری سوردار واتاشان، در حوزه آبخیزداری ۴۹ جنگل های شمال کشور واقع در چمستان مازندران بود. نتایج نشان داد که روابط رگرسیونی بین قطر و ارتفاع در گونه توسکا وضعیت بهتری نسبت به گونه بید داشت. ضریب تعیین رابطه رگرسونی برای متغیر مستقل قطر یقه و متغیر وابسته ارتفاع در گونه توسکا ۶۵/۰ و در گونه بید ۴۲/۰ به دست آمد. با توجه به نتایج تجزیه واریانس گونه های مذکور در قالب بلوک ها و تیمارها فاقد تفاوت معنی دار آماری بودند. تیمار خرده چوب بهترین وضعیت را ایجاد کرد و پس از آن تیمار کاه و کلش و نهایتا تیمار فضای خالی (بدون گونه) وضعیت نامناسب تری از سایر تیمارها داشته است. در مجموع گونه توسکا از گونه بید شرایط مطلوب تری را درخصوص تطبیق با شرایط زیست مهندسی اعمال شده مطالعه حاضر داشت.

کلمات کلیدی:
توسکا، بید، مالچ، تثبیت دیواره، روش زیست مهندسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1855768/