اثرات پرتوتابی گاما بر جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاهچه زیره سبز

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,184

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_248

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

Abstract:

پرتوهای گاما عبارتند از تابش هاب الکترومغناطیسی تک انرژی که از هسته های برانگیخته حاصل از تبدیل پرتوزا گسیل می شوند. پرتو گاما به دلیل دارا بودن طول موج کوتاه تر، دارای انرژی و نفوذ پذیری بیشتری نسبت به سایر پرتوها می باشد. به منظور بررسی تاثیر اشعه گاما بر جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاهچه های زیره سبز ازمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد انجام گرفت. تیمارهای ازمایشی در 5 سطح تحت دزهای مختلف پرتو گاما توسط دستگاه گاماسل (کبالت 60) موجود در بخش کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای مورد پرتو دهی قرار گرفتند که شامل سطوح شاهد 100 و 200 و 300 و 400 گری بود. نتایج ازمایش نشان داد که تاثیر پرتو تابی با اشعه گاما سل بر ردصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه معنی دار است. باافزایش دز پرتو، بطور کلی ردصد جوانه زنی کاهش یافت. بشترین درصد جوانه زنی مربوط به سطح پرتو تابی صفر بود که از این نظر اختلاف معین داری با سطوح پرتو تابی 100 و 300 گری نداشت. کمترین درصد جوانه زنی مربوط به سطح 400 گری پرتو تابی بود، و در مورد سرعن جوانه زنی بین درهای مختلف 100 و 200 و 300 گری اختلاف معین داری مشاهده نشد.

Authors

ریحانه پژوهشگر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

رضا صدر آبادی حقیقی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلام

سلمان شوشتریان

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :