مقایسه کارآیی استفاد از تست تیوب و پتریدیش برای تعیین فشار اسمزی بذور برخی از ارقام گندم و جو در آزمون های جوانه زنی استاندارد

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,103

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_356

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

Abstract:

غلات خصوصا گندم و جو یکی از مهمترین منابع غذائی انسان به شمار می آیند. استفاده از بذور با کیفیت بالای جوانه زنی موجب تولید بهینه و حداکثر بالاخص در مزارع بذری، می شود، که صدور تائیدیه این نوع بذور، جزو وظایف اصلی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور می باشد. از آنجا که تعیین فشار اسمزی بذر می تواند به عنوان یک شاخص مهم، مکمل یا جایگزین برای آزمون های پر هزینه و طولانی مدت، جوانه زنی استاندارد باشد، از این رو ، دو روش مختلف استفاده از پتریدیش و لوله فالکون (تست تیوب) بر روی 8 رقم گندم در دو تیمار (بذر سالم و شکسته) در طی شش روز متوالی مورد سنجش و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین استفاده از تست تیوب و پتریدیش وجود ندارد، ضمن این که برای هر دو روش، اندازه گیری فشار اسمزی در روز هزار دانه و اثرات متقابل ، سایر عوامل، در تست تیوب معنی دار شد. لذا به نظر می رسد، برای تعیین فشار اسمزی بذر غلات، از روش تست تیوب، معنی دار شد. لذا به نظر می رسد، برای تعیین فشار اسمزی بذر غلات ، از روش تست تیوب و در روز سوم بعد از آماده سازی بذور، باید استفاده شود. این احتمال وجود دارد که این روش بتواند به عنوان یک روش کم هزینه تر و سریع تر به عنوان یک متد تکمیلی و مکمل و یا حتی جایگزین در آزمایشگاه های تعیین کنترل و کیفیت بذر پیشنهاد گردد و آزمون های تست جوانه زنی را نیز با اطمینان بالاتری به انجام برساند.

Authors

سید حمیدرضا فرقانی

محقق و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج

جواد شاطریان

محقق و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج

آیدین حمیدی

محقق و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج

نازیالا هنرپرور

دانشجوی دکتری حشره شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • متقی، م.1386. بررسی ش خشکی آخر فصل در ژنوتیپ های ...
  • Ameglio et al., 2003. Adaptation to cold temperature and response ...
  • Ameglio et al., 2005. Winter biology in walnut tree: Freezing ...
  • Lang et al., 1994. Alterations in water status endogenous abscisic ...
  • نمایش کامل مراجع