CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی احکام فقهی «لهو ولعب» و مصادیق آن

عنوان مقاله: بررسی احکام فقهی «لهو ولعب» و مصادیق آن
شناسه ملی مقاله: JR_JSMIU-1-1_006
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا قدسی - گروه علوم قرآن و حدیث ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران
نجیبه مصباح زاده - گروه حقوق جزا و جرم شناسی ،مدرسه عالی علوم انسانی،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.

خلاصه مقاله:
«لهو و لعب» از اموری هستند که حقیقتی ندارند و انسان را دچار غفلت از یاد خدا و حیات اخروی می کنند. نمونه هایی از مصادیق آن، دو عمل نزدیک و شبیه به هم موسیقی و غنا و شطرنج است. آنچه در این نوشتار به آن پرداخته شده است پژوهشی پیرامون لهو، لعب، مصادیق و اثرات آنها بر جسم و روان انسان است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت کتابخانه ای است.  بر اساس یافته های این تحقیق و بررسی آیات و روایات می توان نتیجه گرفت که غنا، موسیقی و شطرنج که در قرآن از آنها به «لهو الحدیث»، «قول زور» و «لغو» نام برده شده است، حرام اند و روایات فراوانی نیز موید این مطلب می باشد. مراجعه به دیدگاه مراجع عظام تقلید معاصر نیز نشان می دهد که ایشان فی الجمله نواختن و گوش دادن به آلات موسیقی و خرید و فروش آلات آن و بازی با آلات قمار از جمله بازی با شطرنج را حرام اعلام کرده اند.

کلمات کلیدی:
لهو, لعب, غنا, موسیقی, آیات و روایات, حرمت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1858611/