بررسی قارچ های بذرزاد پنبه (Gossypium hirsutum) در بذرهای دلینته و کرک دار رقم ورامین استان خراسان رضوی به منظور تدوین و بومی سازی استاندارد ملی بذر پنبه

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,027

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_376

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

Abstract:

به منظور بررسی میزان الودگی بذرهای دلینته و کرک دار رقم تجاری ورامین به فلور میکروبی و بیمارگرهای بذر زاد در راستای بومی سازی نتایج برای تدوین استاندارد ملی بذر پنبه کشور، تعداد 232 نمونه بذر از توده های بذری سال 88 استان خراسان رضوی شامل 65 نمونه دلینته و 167 نمونه کرکدار به روش نمونه برداری استاندارد جمع آوری و در ازمایشگاه کنترل سلامت بذر و نهال بر اساس روش انجمن بین المللی آزمون بذر (ISTA)، تعداد 100 عدد بذر بطور تصادفی انتخاب و در آزمایشگاه با کاشت 10 عدد بذر در هر پتری دیش بر روی کاغذ جوانه زنی کشت گردیده و پس از مدت 10 روز شناسایی قارچهای بذرزاد با مشاهده کلنی قارچ ها در زیر استریومیکروسکوپ و مشاهده اندامهای قارچ ها در زیر میکروسکوپ نوری انجام گردید. نتایج بیان کننده متوسط فراوانی 18/3 درصد برای Fusarium spp و 2/5 درصد Aspergillus flavus و 2/7 درصد Aspergillus niger و 3/6 درصد Alternaria spp. و 1/4 درصد Chetamium sp. و 0/3 درصد Rhizopus sp. و 6/6 درصد Penicillium spp و 1/3 درصد Trichothecium sp. و 0/1 درصد Nigrospora sp. و 0/1 درصد Rhizoctonia solani در بذرهای دلینته و برای بذرهای کرک دار 78/2 درصد برای Fusarium spp. و 6/8 درصد Aspergillus flavus و 6/3 درصد Aspergillus niger و 66/8 Alternaria spp. و 3/3 درصد Chetamium sp. و 2/8 درصد Rhizopus sp. و 2درصد Penicillium spp و 25/6 درصد Trichothecium sp و 0/1 درصد Nigrospora sp. و 2/7 درصد Rhizoctonia solani و 0/4 درصد Myrothecium sp. و 0/1 درصد Curvularia sp و 0/1 Bipolaris sp براورد گردید. با عنایت به اهمیت بذر و سلامت آن در کشاورزی پایدار و مطالعات اکولوژیکی و بیولوژیکی عوامل بیماریزای بذر زاد در زراعت پنبه و ضرورت تدوین استانداردهای ملی کشور بر اساس آمارها و مبتنی بر مطالعات داخلی و غیره الزامی است.

Keywords:

بیمار گر بذر زاد , آلودگی , مشاهده , قارچ , فراوانی

Authors

آیدین حمیدی

عضو هیئت علمی (استادیار پژوهش)

صمداله کرمی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نها

اکرم ماشی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نها

سپیده امین خاکی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نها

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دهقان شعار، م و حمیدی، آ. (1384). گزارش فرآوری بذر ...
  • عرب سلمان، م. آزاد، ق و مظلومی، ف. (1386). رسی ...
  • Agarwal and J. B. Sinclare. (1997). Principles of Seed Pathology. ...
  • Black. M; Bewley. J. D; Halmer. P., (2006). The Encyclopedia ...
  • Gareth Jones, D. (1998). The Epidemiology of Plant Diseases. Kluwer ...
  • Van Gastel, A. J. C., Pagnotta, D. M., Porceddu, E. ...
  • نمایش کامل مراجع