CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنگ نگاری، زمین دما- فشارسنجی و محیط تکتونوماگمایی سنگ های آذرین درونی خونی (شمال خاوری انارک، ایران مرکزی)

عنوان مقاله: سنگ نگاری، زمین دما- فشارسنجی و محیط تکتونوماگمایی سنگ های آذرین درونی خونی (شمال خاوری انارک، ایران مرکزی)
شناسه ملی مقاله: JR_GNF-6-2_008
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

Seyed Mohsen Tabatabaei Manesh - University of Isfahan
Nargess Shirdashtzadeh - University of Isfahan
Saeideh Ranjbar - University of Isfahan

خلاصه مقاله:
سنگ های آذرین بررسی شده در دامنه جنوب باختری کوه خونی و در بخش شمالی توده آذرین درونی کال کافی (شمال خاوری انارک) رخنمون دارند. این سنگ ها بافت پورفیری نشان می دهند و ترکیب آنها نزدیک به مونزودیوریت است. کلینوپیروکسن (دیوپسید)، آمفیبول (منیزیوهستینگزیت-هستینگزیت منیزیم دار)، فلدسپار (اورتوکلاز در حاشیه و آندزین در مرکز بلور) از فنوکریست های اصلی سازنده این سنگ ها به شمار می روند. بیوتیت اولیه، آپاتیت، اسفن و کانی کدر از کانی های فرعی و بیوتیت ثانویه، کلسیت، اپیدوت، ترمولیت- اکتینولیت و کلریت از کانی های ثانویه هستند. برپایه بررسی های انجام شده، بافت آنتی راپاکیوی از شواهد سنگ نگاری است که نشان دهنده وقوع آلایش ماگمایی در مذاب سازنده این سنگ هاست. کاربرد روش های دمافشارسنجی گوناگون برای کلینوپیروکسن و آمفیبول سنگ های آذرین درونی خونی نشان دهنده دمای تبلور نزدیک به ۱۱۵۰ درجه سانتیگراد برای کلینوپیروکسن و بازه فشاری برابربا ۷-۸ کیلوبار و بازه دمایی نزدیک به ۹۰۰ تا ۹۵۰ درجه سانتیگراد برای آمفیبول است. برپایه نتایج دما- فشارسنجی فنوکریست های کلینوپیروکسن و آمفیبول و نیز شیمی آنها، مذاب سازنده این سنگ ها در پی ذوب پوسته قاره ای در منطقه انارک و به دنبال ماگماتیسم مرتبط با وقایع فرورانش نئوتتیس به زیر صفحه ایران مرکزی در ائوسن پدید آمده است.

کلمات کلیدی:
petrology, geothermobarometry, Khuni intrusive rocks, Anarak, Isfahan, سنگ نگاری, زمین دمافشارسنجی, سنگ های آذرین درونی خونی, انارک, اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1864365/