CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ماکروفسیل های گیاهی سازند هجدک و تحلیل آب و هوای دیرینه در برش چینه شناسی سراپرده، شمال کرمان (ایران مرکزی)

عنوان مقاله: ماکروفسیل های گیاهی سازند هجدک و تحلیل آب و هوای دیرینه در برش چینه شناسی سراپرده، شمال کرمان (ایران مرکزی)
شناسه ملی مقاله: JR_GNF-6-2_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

Hadis Khalilizadeh - Ferdowsi University of Mashhad
Ali Reza Ashouri - Ferdowsi University of Mashhad
Abbas Ghaderi - Ferdowsi University of Mashhad

خلاصه مقاله:
به دلیل ضخامت مناسب لایه های زغال سنگی سازند هجدک و تعیین نشدن سن دقیق لایه های کارپذیر آن در برش چینه نگاری سراپرده، بررسی دیرینه شناختی بر اساس گروه­های اصلی فسیل های گیاهی موجود در این لایه­ها، انجام شده است. این پژوهش به شناسایی ۱۸ گونه متعلق به ۱۳ جنس و ۷ راسته سنگواره گیاهی منجر شد. در برش سراپرده لایه های زغال سنگی شامل d۰, d۲, d۳, d۴, d۵, d۸, d۹, d۱۲ هستند. در لایه زغالی d۲ که لایه زغال سنگی اصلی و صنعتی است و در این برش ضخامت بسیار خوبی دارد، گونه Phlebopteris angustiloba بیش ترین فراوانی را نشان می دهد که این امر به وضوح و با حفاظت خوب در این لایه زغالی مشاهده شد. این گونه برای نخستین بار از ایران با سن جدید ژوراسیک میانی معرفی می شود. با توجه به گونه های شاخص Klukia exilis, Eboracia lobifolia, Nilssonia friziensis سن باژوسین باتونین برای لایه های زغالی d۳, d۵ و d۸ پیشنهاد می شود. منطقه سراپرده از نظر نمره تراز گیاهی (۵۹) قابل مقایسه با منطقه کالشانه طبس (۵/۵۸) است که حاکی از آب و هوای مرطوب و نیمه گرمسیری است.

کلمات کلیدی:
Plant macrofossils, Bajocian-Batonian, Hojedk Formation, Paleoclimate, Sarapardeh section, North Kerman., ماکروفسیل­های گیاهی؛ باژوسین-باتونین؛ سازند هجدک؛ آب و هوای دیرینه؛ برش سراپرده؛ شمال کرمان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1864370/