بررسی توانایی رنگبری رنگ آزو بتا نفتول نارنجی توسط باکتری نمک دوست Halomonaz Strain Gb و بهینه سازی فاکتورهای دما، pH و غلظت
Publish place: The journal of Petroleum Research، Vol: 25، Issue: 2
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 132
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRRIP-25-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
Abstract:
در این پژوهش توانایی رنگبری رنگ آزوی بتا نفتول نارنجی توسط باکتری نمک دوست (Halomonaz Strain Gb) و اثر فاکتور غلظت، pH و دما بر رنگبری بررسی می شود. با استفاده از ثابت نگهداشتن یک عامل و تغییر عوامل دیگر شرایط بهینه رنگبری، حاصل می شود. بالاترین درصد رنگبری ۸۸% است که درغلظت ppm ۴۰ و دمای C˚۳۸ و ۹=pH، پس از ۶ روز گرماگذاری به دست آمد. غلظت در محدوده وسیع ۱۵-ppm ۱۲۵ بررسی شد و به همین دلیل توانایی باکتری در رنگبری در دو بخش غلظت های کمتر و بیشتر از ppm ۴۰ تحلیل شد. اثر گذارترین فاکتور، pH بود و با افزایش pH در محدوده ۶-۹، رنگبری به طور چشمگیری افزایش یافت. فاکتور دما در محدوده ۳۵ -C˚۴۰ تاثیر چندانی بر رنگبری نداشت. مقایسه طیف های حاصل از HPLC و UV-Vis قبل و بعد از رنگبری و همچنین مشاهده پدیده توتومری در طیف های حاصل از IR موید رنگبری قابل توجه می باشد. به علت اینکه باکتری مذکور نمک دوست و تحمل پذیر نمک است، در تمامی مراحل آزمایش (W/V) ۵% کلریدسدیم در نظر گرفته شده است.
Authors
غزاله انتظاری
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد
مریم اوتادی
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی
راهبه امیری
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :