CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تطبیقی میزان عدالت جنسیتی با رویکرد ارتقاء توانمندسازی زنان در بهره گیری از فضای شهری با تاکید بر مفهوم سقف شیشه ای (مطالعه موردی: شهر قزوین)

عنوان مقاله: ارزیابی تطبیقی میزان عدالت جنسیتی با رویکرد ارتقاء توانمندسازی زنان در بهره گیری از فضای شهری با تاکید بر مفهوم سقف شیشه ای (مطالعه موردی: شهر قزوین)
شناسه ملی مقاله: JR_EBPT-16-62_004
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام کاکاوند - دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین
رحیم هاشم پور - دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

خلاصه مقاله:
شهر و فضای شهری به عنوان یکی از فراگیرترین پدیده­های اجتماعی است. بهره­وری و مطلوبیت فضاهای شهری، موضوع مهمی است که باید در هر مطالعه­ای که زندگی روزمره زنان و مردان را مدنظر قرار می­دهد، مورد توجه قرار گیرد. نیاز به حضور در فضا برای همه گروه­ها فارغ از جنسیت، سن، سطح درآمد، شغل و... امری ضروری است. حضور زنان در فضای شهری، به اندازه مردان، یکی از مهم­ترین شاخص­های عدالت شهری است. بنابراین در این مقاله با هدف ارزیابی میزان عدالت جنسیتی در فضای شهری، از روش توصیفی- تحلیلی و نرم­افزار Spss در تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شده و همچنین با به کارگیری آزمون­های آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون توکی در گروه­بندی­ مولفه­ها به ارزیابی هرکدام پرداخته شده است و تعداد ۳۶۸ پرسش­نامه (در قالب طیف لیکرت) در هر یک از مناطقه سه گانه شهر قزوین توزیع شده است. در طراحی پرسش نامه­ها به طور ضمنی مفهوم سقف شیشه­ای و هنجارهای فضای شهری برای زنان در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می­دهد بهره­برداری از فضای شهری در سطح منطقه دو شهر قزوین برای زنان در نسبت با سایر مناطق بیشتر است.

کلمات کلیدی:
عدالت جنسیتی, زنان, فضای شهری, سقف شیشه ای, قزوین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1865666/