CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شواهد ارتباط فرهنگی آغازایلامی تا ایلام قدیم براساس متون بین النهرین

عنوان مقاله: شواهد ارتباط فرهنگی آغازایلامی تا ایلام قدیم براساس متون بین النهرین
شناسه ملی مقاله: JR_RICHT-3-8_002
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

Kamal Aldin Niknami - Professor, Department of Archaeology, Institute of Literature and Humanities, University of Tehran, Tehran, Iran.
Morteza Hessari - دانشیار گروه باستان شناسی، دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهاناصفهان، ایران.
Tahereh Shokri - Ph.D in Archaeology, Department of Archaeology, Institute of Protection and Restoration, Art University of Isfahan, Isfahan, Iran.

خلاصه مقاله:
دوره فرهنگی آغازایلامی به دلیل ورود فلات ایران به مرحله ای دیگر از دوره شهرنشینی و داشتن گل نوشته هایی که معرف شروع نوشتار در این سرزمین است، یک مرحله مهم در آغاز تاریخی ایران محسوب می شود. پس از آن، دوره ایلام به دلیل ایجاد اولین حکومت های سلسله ای سرزمین ایران بسیار موردتوجه است. توالی آغازایلامی تا شروع دوره ایلام قدیم برمبنای نوشتار آغازایلامی و ایلامی، خطی دارای شبهاتی است و برمبنای برخی اطلاعات و داده ها ازجمله نوشتار آغازایلامی، توقف یک باره دوره آغازایلامی مدنظر قرار گرفته و سیر تحول آن تا دوره ایلام قدیم با علامت سوال مطرح می شود، اما توالی یادشده در متون بین النهرین (شبه میخی و میخی دوره های اوروک، جمدت نصر، سلسله های اولیه تا دوره اکد و حتی بعد از آن) قابل پی گیری و بررسی است. پژوهش انجام گرفته با هدف بررسی نام ایلام، سرزمین و ایالات آن در بازه زمانی پس از آغازایلامی تا ایلام قدیم در متون بین النهرینی انجام گرفت و مهم‎ترین پرسش این پژوهش پاسخ به شناخت چگونگی توالی دوره آغازایلامی تا ایلام قدیم برمبنای متون بین النهرینی در این فاصله زمانی است. پی جویی های انجام گرفته درکنار یافته های باستان شناسی، وجود نام ایلام و ایالات ایلامی را در هزاره سوم قبل ازمیلاد در متون زبان شناسی بین النهرینی به دست آمده از این برهه زمانی، تایید می نماید. پژوهش حاضر دارای نظام کیفی و راهبردی است و براساس هدف های بنیادی صورت گرفته و ازنظر روش، توصیفی است. روش یافته اندوزی به شیوه کتابخانه ای انجام شده و تمامی آن ها از منابع معتبر استخراج شده اند. اساس تحلیل بیشتر متکی بر اطلاعات و یافته های کتابخانه ای است.

کلمات کلیدی:
Proto-Elamite, Old Elamite, Mesopotamia, Sumerian Texts., آغازایلامی, ایلام قدیم, بین النهرین, متون سومری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1870964/