CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش داده کاوی QUEST (مطالعه ی موردی: شهرستان پاسارگاد استان فارس)

عنوان مقاله: تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش داده کاوی QUEST (مطالعه ی موردی: شهرستان پاسارگاد استان فارس)
شناسه ملی مقاله: JR_WMJI-6-21_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید مسعود سلیمان پور - استادیار پژوهشی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش
سید حمید مصباح - مربی پژوهشی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
بهرام هدایتی - دانش آموخته ی دوره ی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار، دانشگاه پیام نور تهران

خلاصه مقاله:
امروزه بحث کیفیت آب در بسیاری از مناطق جهان به عنوان یکی از مباحث کلیدی مطرح است؛ زیرا این امر ارتباط بسیاری با سلامتی انسان و نقش بسیار مهمی در مدیریت و بهره ­برداری از منابع دارد. به این منظور پژوهش حاضر برای اولین بار نسبت به تعیین موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش داده ­کاوی در شهرستان پاسارگاد واقع در ۱۰۵ کیلومتری شمال شرقی شیراز اقدام نموده است. نتایج این تحقیق که از مدل­سازی با بهره ­گیری از درخت تصمیم QUEST در نرم­افزار Clementine (نسخه ­ی ۱۲)، حاصل شده است، نشان داد که موثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی در این منطقه، تابع سختی کل (TH) و هدایت الکتریکی (EC)، می­باشد. بدین ترتیب، در صورتی که سختی کل (TH) در این شهرستان کمتر از ۲۳۲/۲۸۲ قسمت در میلیون، و هدایت الکتریکی (EC) آن، کمتر از ۷۸۷/۸۲۲ میکروموهس بر سانتی­متر باشد، این آب مناسب آشامیدن می باشد. بنابراین توصیه می­شود به اقدامات تصفیه و کاهش سختی آب جهت مصارف شرب (انسان) توجه گردد و انجام پایش­های مستمر در قالب نمونه­برداری­های دوره­ای منظم از منابع آب در این شهرستان در دستور کار قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
آب آشامیدنی, داده کاوی, سختی کل, کیفیت آب, هدایت الکتریکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1871759/