ارزش اکولوژیکی اکوسیستمهای در معرض خطر مانگرو
Publish place: Human & Environment، Vol: 16، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SRBAU-16-3_011
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1402
Abstract:
هر اکوسیستمی با فراهم نمودن فواید و خدمات مستقیم و غیرمستقیم، زندگی جانداران را حمایت میکنند. در بین این اکوسیستمها، جنگلهای مانگرو یکی از پربارترین اکوسیستمها در این سیاره هستند. این جنگلهای جالب توجه، یکی از با ارزشترین اکوسیستمهای ساحلی است که نه تنها یک منبع غذایی برای انسان و جانوران فراهم میکند بلکه در حفاظت و ثبات خطوط ساحلی (با افزایش پیوستگی خاک)، جلوگیری از فرسایش و کنترل آب و هوا نقش عمدهای دارد و زیستگاهی مناسب برای تولیدمثل انواع متفاوتی از ماهیها، خرچنگها، دوزیستها و خانهای ایمن برای بعضی از پستانداران، پرندگان و بندپایان فراهم میکند. مانگرو مانند یک حصار در برابر بلایای طبیعی (سیکلونها، طوفان و تسونامی) عمل نموده و جایگاهی ایمن برای جوامع ساحلی فراهم میکند. باوجود کاربریهای حفاظتی، زیستمحیطی و زیستگاهی که این جنگلها دارند همچنان در معرض تهدیدهای ناشی از دستاندازیهای انسانی قرار دارند که در نتیجه آن، تنوع گونهای و سطوح جنگلهای مانگرو در بسیاری از نواحی، با نرخ سریعی در حال کاهش است. بنابراین هدف از این تحقیق، آگاه نمودن محققین و ساکنین خطوط ساحلی از فواید اکولوژیکی (حفاظتی، زیست محیطی و زیستگاهی) جنگلهای مانگرو و بکارگیری استراتژی و مدیریت صحیح جهت حفظ این زیستگاههای کمیاب و ارزشمند از تخریب بیشتر میباشد. این مطالعه بهصورت مروری بر مطالعات منتشرشده انجام گرفت. بهمنظور حفاظت از اکوسیستمهای مانگرو در مقابل تخریب بیشتر، جذب سرمایهگذاریهای خصوصی و دولتی در جهت استفاده از فنآوریهای سبز مقرون بهصرفه همراه با آگاهسازی ساکنین ساحلی برای ایجاد یک استراتژی مدیریتی صحیح ضرورت دارد
Keywords:
Authors
مریم مصلحی
استادیار پژوهش، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس، ایران. (مسوول مکاتبات)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :