CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر قرق بر پوشش و زادآوری طبیعی گونه های درختی و درختچه ای در جنگل های زاگرس (مطالعه موردی: جنگل های شهرستان ایوان در استان ایلام)

عنوان مقاله: اثر قرق بر پوشش و زادآوری طبیعی گونه های درختی و درختچه ای در جنگل های زاگرس (مطالعه موردی: جنگل های شهرستان ایوان در استان ایلام)
شناسه ملی مقاله: JR_IJF-5-3_002
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:


خلاصه مقاله:
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر قرق بر تراکم زادآوری طبیعی گونه های درختی و درختچه ای و برخی ویژگی های پوششی رویشگاه از جمله درصد تاج پوشش درختی، عمق لاشبرگ، درصد لاشبرگ و پوشش سنگی و نیز بررسی رابطه آنها با همدیگر در منطقه زاگرس انجام گرفته است. به این منظور، منطقه حفاظت شده تنگه کوشک در شهرستان ایوان به مساحت ۱۰۰ هکتار و در مجاورت آن و با شرایط فیزیوگرافی مشابه، بخشی از کوه بایه انتخاب شد. در هر منطقه به صورت تصادفی، ۲۷ پلات به مساحت ۹۰۰ متر مربع پیاده شد و علاوه بر تعداد زادآوری دانه زاد و شاخه زاد برای هر گونه درختی و درختچه ای، عواملی نظیر درصد لاشبرگ، ضخامت لاشبرگ، درصد پوشش درختی و پوشش سنگی اندازه گیری شد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که در منطقه حفاظت شده زادآوری دانه زاد (۰۰۰/۰p=) و شاخه زاد بلوط (۰۳۹/۰P=) ایرانی، دانه زاد بنه (۰۰۱/۰P=)، شاخه زاد آلبالوی دانه ریز (۰۰۳/۰P=) و دانه زاد زالزالک (۰۱۴/۰P=) از منطقه حفاظت نشده با احتمال ۹۹ درصد بیشتر است. علاوه بر این منطقه حفاظت شده تنگه کوشک، درصد پوشش درختی (۰۰۰/۰P=)، ضخامت لاشبرگ (۰۰۰/۰P=) و درصد لاشبرگ (۰۰۱/۰P= =) بیشتری نسبت به کوه بایه داشت. نتایج آنالیز همبستگی نیز نشان داد که زادآوری دانه زاد گونه های بلوط و بنه با درصد پوشش درختی (۰۳/۰P=)، درصد لاشبرگ (۰۳/۰P=) و عمق لاشبرگ (۰۰۳/۰P=) همبستگی مثبت دارند. زادآوری دانه زاد گونه کیکم نیز با درصد پوشش درختی (۰۳/۰P=) و زادآوری شاخه زاد آن با درصد پوشش سنگی (۰۲/۰P=) داخل پلات ها همبستگی مثبت نشان داد.

کلمات کلیدی:
تنگه کوشک, زادآوری طبیعی, ضخامت لاشبرگ, منطقه حفاظت شده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1873612/