CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اقدام پژوهی : چگونه توانستیم مهارت های »خواندن« و »نوشتن « دانش آموزان پایه دهم نظری دبیرستان های شهدای هفت تیر و استاد شهریار منطقه ۱۸ تهران که دارای اختلال یادگیری بودند را بهبود بخشیم .

عنوان مقاله: اقدام پژوهی : چگونه توانستیم مهارت های »خواندن« و »نوشتن « دانش آموزان پایه دهم نظری دبیرستان های شهدای هفت تیر و استاد شهریار منطقه ۱۸ تهران که دارای اختلال یادگیری بودند را بهبود بخشیم .
شناسه ملی مقاله: FSCH02_836
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی رضا خادملو - کارشناس ارشد تاریخ اسلام، دانشگاه خوارزمی ، دبیر تاریخ ، اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۸ تهران
افشین زنگی - کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی ، دانشگاه علامه طباطبایی ، مشاور مدرسه ، اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۸ تهران
محمد خانمحمدی - کارشناسی ارشد جامعه شناسی ، دانشگاه پیام نور مرکز پرند تهران، معاون مدرسه ، اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۸ تهران
محسن پاشازده - کارشناس ادبیات فارسی ، دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، معاون مدرسه ، اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۸ تهران

خلاصه مقاله:
تحقیق حاضر در مورد دانش آموزان اول نظری دو دبیرستان شهدای هفت تیر و استاد شهریار منطقه ۱۸ تهران در سال ۱۳۹۴ انجام گرفته که در آن متغیر وابسته » اختلال یادگیری « در زمینه مهارت های » خواندن« و »نوشتن « و متغیر مستقل روش تدریس (طرح کلر) در نظر گرفته شده است . در این تحقیق که به روش تصادفی ساده بوده، از بین ۴۲۳ دانش آموز پایه اول نظری در دو شیفت دبیرستان،۶۰ شاگرد به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و تاثیر متغیر مستقل (روش تدریس ) در گروه مورد ارزیابی قرار گرفت . برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از آزمون و روش مشاهده مستقیم استفاده شده است . برای داشتن »پایایی ( Reliability) « در تحقیق از شیوه شبهه آزمایشی اجرای دوباره آزمون »روش باز آزمایی « در قالب پس آزمون و پیش آزمون استفاده شده و برای داشتن »روایی « (Validity) از نظرات همکاران گروه ادبیات در تهیه متون آزمون استفاده شده است . بعد از جمع آوری اطلاعات اولیه ، کلاس های باز آموزی مهارت های خواندن و نوشتن برگزار گردید. در این کلاس ها از روش تدریس (طرح کلر) استفاده شد. در نهایت بعد از اعمال متغیر مستقل ، میزان مهارت آزمون شوندگان در زمینه »خواندن« و »نوشتن «، در پس آزمون مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت ، نتیجه ای که از مقایسه پیش آزمون و پس آزمون به دست آمد، نشان دهنده کارایی روش تدریس به کار برده شده در کاهش ناتوانی یادگیری (اختلال یادگیری ) در گروه آزمون شوندگان در مهارت های خواندن و نوشتن بوده است .

کلمات کلیدی:
ناتوانی یادگیری ، مهارت خواندن، مهارت نوشتن ، روش تدریس ، طرح کلر، اختلال یادگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1875000/