CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد میزان تولید انرژی از پسماندهای شهر مشهد (با استفاده از تکنولوژی زباله سوز، هاضم بیهوازی و استحصال انرژی از محل دفن)

عنوان مقاله: برآورد میزان تولید انرژی از پسماندهای شهر مشهد (با استفاده از تکنولوژی زباله سوز، هاضم بیهوازی و استحصال انرژی از محل دفن)
شناسه ملی مقاله: URBANPLANING10_232
منتشر شده در دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

اکبر ثنایی مقدم - کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
مسعود رضوی - کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
ابوالفضل کریمیان - کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران
غزاله خلیلی - کارمند شهرداری مشهد، مشهد، ایران

خلاصه مقاله:
استفاده از فناوری های تبدیل پسماند به انرژی با توجه به رشد جمعیتی و تولید پسماندهای شهری و متعاقبا محدودیت های پیش رو در تامین زمین مخصوص محل دفن و هم چنین آثار سوء محیط زیستی دفن پسماندها، امری ضروری و پایه ای برای نسل فعلی و آینده خواهد بود. در شهر مشهد با دارا بودن روزانه حدود ۲۰۰۰ تن پسماند شهری و همچنین وجود صنایع بازیافت و پردازش و تولید کمپوست و لندفیل های مهندسی بهداشتی و وجود مواد آلی و ریجکتی به میزان کافی، احداث و بهره برداری فناوری های تبدیل پسماند به انرژی مناسب با مواد مورد اشاره امری لازم و ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. در این مقاله سعی بر اینست تا به برآورد میزان تولید انرژی از پسماند های شهر مشهد با استفاده از تکنولوژی های زباله سوز، هاضم بی هوازی و استحصال انرژی از محل دفن سایت شماره ۲ پسماند و همچنین به بررسی چالش های پیش روی اجرای آنها پرداخته گردد. طبق محاسبات انجام شده با استفاده از تکنولوژیهای مذکور، انرژی الکتریکی مجموعا با توان ۳۶ مگاوات تولید و به مصرف رساند . علاوه بر این انرژی حرارتی نیز تولید و قابل استفاده برای کاربری داخلی و یا پیرامون نیروگاه ها می باشد. یافته ها نشان داد که این مقدار برق می توان نیاز مصرفی حدود ۲۸۲هزار نفر را در ایران داشته باشد. در نهایت با توجه به اینکه تجربه کافی در زمینه احداث و بهره برداری این نیروگاه ها در کشور وجود ندارد و اجرای آنها وابسته به سرمایه گذاری های ارزی می باشد لذا بایستی هماهنگی های بین بخشی و اقدامات اساسی در جهت رفع موانع و چالش های پیشرو اتخاذ گردد.

کلمات کلیدی:
پسماند،انرژی،زباله سوز،هاضم بی هوازی،محل دفن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1876254/