CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

روایت پژوهی تجربه مدیران دولتی از پدیده «خستگی تصمیم»

عنوان مقاله: روایت پژوهی تجربه مدیران دولتی از پدیده «خستگی تصمیم»
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-13-3_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

شهناز اکبری - Department of Business, Hazrat-e- Masoumeh University (HMU),Qom, Iran.
بهاره عابدین - Assistant Professor, Department of Executive Management, Faculty of Economic and Administrative Sciences, University of Mazandaran , Babolsar, Iran.

خلاصه مقاله:
بررسی ها نشان می دهد هر فرد به طور متوسط روزانه ۳۵۰۰۰ تصمیم می گیرد. اگرچه این عدد بسیار اغراق آمیز است، اما نمی توان انکار کرد که روزانه تصمیم های بی شماری می گیریم. خستگی تصمیم به این موضوع اشاره دارد که گرفتن تصمیم های مکرر توانایی فرد را برای اتخاذ تصمیم های کاملا آگاهانه و منطقی بعدی مختل می کند. به حالت تهی شدن توان، به ویژه در نتیجه تصمیم گیری های پیاپی، پدیده خستگی تصمیم می گویند. تجربه زیسته پژوهشگران در کنار مدیران ارشد در سازمان های مختلف، خاستگاه شکل گیری این مطالعه است. از مجموعه راهبرد های رفتاری مدیران اینگونه بر می آید که فرد به عنوان یک تصمیم گیرنده کاملا منطقی عمل می کند. اما شواهد خلاف آن را نشان می دهد. این موضوع نه تنها در مورد افراد معمولی بلکه برای برخی از حرفه ای های آموزش دیده نیز صدق می کند. مطالعه حاضر، پژوهشی کیفی است که با استفاده از روش پژوهش روایت پژوهی انجام شده است. داده های کیفی در این مطالعه به شکل روایت برگرفته از مصاحبه های عمیق با ۱۱ مدیر ارشد در بخش دولتی است که با استفاده از تحلیل روایتی مضمون تحلیل شدند. یافته ها نشان می دهد که زمینه سازهای بروز خستگی تصمیم ویژگی های شخصیتی، موضوعات بین فردی، آستانه سختی کار و عوامل کلان سازمانی و راهکارهای مدیریت آن شامل خنثی سازی، آموزش و انگیزش می باشد.

کلمات کلیدی:
Behavioral Strategy, Decision Fatigue, Managers' experience, Narrative Research., راهبرد رفتاری, خستگی تصمیم, تجربه مدیران, روایت پژوهی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1878531/