CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی احتمال وقوع پدیده افت تراز غذایی تحت تاثیر فشار صیادی در آب های ساحلی شمال خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان)

عنوان مقاله: بررسی احتمال وقوع پدیده افت تراز غذایی تحت تاثیر فشار صیادی در آب های ساحلی شمال خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان)
شناسه ملی مقاله: JR_JAEJ-6-1_004
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرضیه رزاقی - Hormozgan University
سکینه مشجور - دانشگاه هرمزگان
احسان کامرانی - Hormozgan University

خلاصه مقاله:
در مطالعه حاضر، تغییرات میانگین سطوح غذایی (mTL)، طبقات غذایی صید (TrC) و میزان صید (LP) جوامع دریایی (۴۹ ذخیره شیلاتی) استحصال شده در مناطق صیادی هرمزگان (شمال خلیج فارس و دریای عمان)، طی یک روند زمانی ده ساله از ۱۳۹۰- ۱۳۸۱ مورد بررسی قرار گرفت. میزان صید طی این دوره یک روند افزایشی (۰۰۱/۰p<، ۸۸/۰ (r= را نشان داد، حال آنکه میانگین سطوح غذایی صید کاهش معنی داری را از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ داشته است (۰۵/۰p<، ۶۹/۰- (r=. علاوه بر این در میزان صید گوشتخواران و شکارچیان سطوح بالای شبکه غذایی طی این دوره نیز، روند رو به کاهشی مشاهده گردید که این امر می تواند متاثر از پدیده افت تراز غذایی تحت تاثیر فشار صیادی (Fishing down marine food web) در آب های ساحلی غرب و شرق استان هرمزگان بوده و احتمال وقوع این رخداد را تقویت نماید. نتایج آنالیز خوشه ای و دسته بندی غیرمتریک، نشان داد که ترکیب و میزان صید به شکل دو گروه سالی (۱۳۹۰-۱۳۸۷ و ۱۳۸۶-۱۳۸۱) تفکیک می شوند و آزمون آنالیز شباهت مشخص نمود که تفاوت معنی داری بین این دو گروه سالی وجود دارد (۰۰۵/۰p=، ۸۸/۰ (r= و گونه های Benthosema pterotum و Thunnus albacares مسئول این عدم شباهت در ترکیب و میزان صید بین این دو گروه معرفی شدند.

کلمات کلیدی:
Mean trophic level, Ecosystem bioindicator, Fishing down, Hormozgan, Persian Gulf, Oman Sea, تراز غذایی, تنوع اکوسیستم, فشار صیادی, هرمزگان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1883606/