CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط متقابل بین مدیریت سرمایه در گردش، اهرم مالی و متغیرهای عملکردی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (رهیافت سیستم معادلات رگرسیون به ظاهر نامرتبط در داده های تابلویی)

عنوان مقاله: بررسی ارتباط متقابل بین مدیریت سرمایه در گردش، اهرم مالی و متغیرهای عملکردی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (رهیافت سیستم معادلات رگرسیون به ظاهر نامرتبط در داده های تابلویی)
شناسه ملی مقاله: JR_MIEA-11-39_011
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن ملکی کاکلر - Department of Accounting, Salmas Branch, Islamic Azad University, Salmas, Iran
ایرج مولائی قولنجی - Assistant Professor, Department of Accounting, Salmas Branch, Islamic Azad University, Salmas, Iran (Author)

خلاصه مقاله:
شناسایی ارتباط متقابل بین مدیریت سرمایه در گردش و اهرم مالی و  شاخص­های عملکردی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران یکی از موضوعات مهم در حسابداری مالی بوده و بخش عمده­ای از مطالعات تجربی را در سال­های اخیر به خود اختصاص داده است. از اینرو هدف اصلی این پژوهش تببین ارتباط متقابل بین مدیریت سرمایه در گردش، اهرم مالی و شاخص عملکردی در۱۴۶ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال­های ۱۳۹۸-۱۳۸۹ بوده است.  برای این منظور، متغیر­های سود­عملیاتی، سرمایه­در­گردش، رشد ­فروش، بازده­ دارایی­ها و دارایی، اندازه شرکت، اهرم­مالی در نظر گرفته شده ­است. برای تحلیل داده­ها از سیستم معادلات همزمان استفاده شده­ است. نتایج حاصل از برآورد مدل نشان می­دهد بین سرمایه­در­گردش دوره­جاری و سود­آوری شرکت­های پذیرفته­شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد. همچنین با توجه به آزمون مدل دوم نشان داده­ شد، بین سود­آوری و سرمایه­در­گردش شرکت­ها رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد . علاوه بر این، ضریب متغیر اندازه نشان­دهنده آن است که شرکت­های بزرگتر سرمایه­در­گردش و سودآوری بیشتری دارند و شرکت­ها می­توانند با استفاده بهینه از داریی­ها، سودآوری را افزایش دهند. در این راستا نتایج حاصل از دوره­های با وقفه سودآوری و سرمایه­در­گردش نشان می­دهد، سرمایه­در­گردش دوره قبل رابطه منفی معنی­داری با سودآوری دارد، هر چند این مقدار کم است و سودآوری دوره قبل رابطه مثبت معنی­داری با سرمایه­در­گردش شرکت­ها دارد.

کلمات کلیدی:
Working Capital Management, Financial Leverage, Performance Indices, SURE Approach in Panel Data, مدیریت سرمایه در گردش, اهرم مالی, شاخص عملکردی, روش رگرسیون به ظاهر نامرتبط در داده های تابلویی, شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1884489/