CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط برخی از عوامل اکولوژیکی بر پراکنش سرخدار (Taxus baccata L.) در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی: حوضه های ایلگنه چای و هوراند)

عنوان مقاله: بررسی ارتباط برخی از عوامل اکولوژیکی بر پراکنش سرخدار (Taxus baccata L.) در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی: حوضه های ایلگنه چای و هوراند)
شناسه ملی مقاله: JR_IJFPR-19-3_006
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

آیدین عبادی - Sc. of Forestry, Islamic Azad University, Lahijan branch
آریان امیدوار - M.Sc. of Forestry, Islamic Azad University, Lahijan branch

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی اثر برخی از عوامل اکولوژیکی در چگونگی پراکنش درختان سرخدار و نحوه زادآوری این گونه در جنگلهای ارسباران، دو رویشگاه کلاله در حوزه ایلگنه چای و رویشگاه کوران در حوزه هوراند مورد بررسی قرار گرفت. به منظور پراکنش مناسب قطعات نمونه، برای هر منطقه سه طبقه ارتفاعی از سطح دریای آزاد (۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ متر، ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ متر و ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ متر) در رویشگاه های موردنظر انتخاب گردید. بر این اساس ۴۳ قطعه نمونه ۱۰ آری به شکل دایره و به صورت انتخابی (Selective sampling) برداشت شدند. به منظور مطالعه وضعیت تجدید حیات نیز از قطعات نمونه کوچک (میکروپلات) ۱ آری دایره ای شکل به شعاع ۶۴/۵ متر استفاده شد. مشخصه هایی مانند، ارتفاع از سطح دریا، شیب منطقه، جهت منطقه، درصد تاج پوشش، قطر برابرسینه و ارتفاع کل برای تمامی گونه های درختی و زادآوری در این قطعات مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که سرخدار، دامنه ارتفاعی ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ متر، شیب های ۵۱ تا ۷۵ درصد و جهت های شمالی را بیشتر ترجیح داده و از تراکم بیشتری برخوردار می باشد. مطالعه زادآوری ها نیز نشان داد که رویشگاه کلاله با داشتن ۵۳ درصد نهالهای سرخدار با منشا دانه زاد نسبت به رویشگاه کوران با ۳۵ درصد در وضعیت مطلوبتری قرار دارد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که حضور پایه های سرخدار در توده های دخالت نشده (کلاله) بیشتر از توده های بهره برداری شده (کوران) می باشد.

کلمات کلیدی:
Ecology, yew tree, Arasbaran, regeneration, selective sampling

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1885991/