CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

دریاچه گهر، ذخیره گاهی زیستی در اشترانکوه (استان لرستان)

عنوان مقاله: دریاچه گهر، ذخیره گاهی زیستی در اشترانکوه (استان لرستان)
شناسه ملی مقاله: JR_IRNAT-7-3_010
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد مهرنیا - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.
سعید حسنوند - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.

خلاصه مقاله:
دریاچه گهر با وسعت ۵۹۱۱۱ کیلومترمربع، در جنوب شرقی دورود و در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استانلرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا قرار گرفته و یک دریاچه دائمی، کوهستانی در منطقه حفاظت شدهاشترانکوه است. دریاچه از دو بخش گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) تشکیل شده است. میزانبارش منطقه سالانه در حدود ۹۳۳ میلیمتر و بیشتر به صورت بارش برف است. برف، نقش یک مخزن طبیعی رادر منطقه اشترانکوه ایفا می کند و در تامین آب دریاچه مهم است. قرار گرفتن در بین کوه های اشترانکوه و منطقه ایحفاظت شده، سبب به وجود آمدن محیط های نادر برای تنوع زیستی شده و یکی از نقاط داغ گونه زایی و پناهگاهگیاهان بومزاد در کشور است، که باید در سطح ملی مورد توجه و حمایت جدی قرار گیرد. با استناد به نتایج اینتحقیق میتوان گفت، حوزه دریاچه گهر با تهدیدهای جدی شامل محدودیت ظرفیت دریاچه در تعداد گردشگر،گردشگری غیرمسئولانه و چیدن گونه های زیبا و انحصاری منطقه توسط گردشگران، خطر پایین آمدن سطح ترازآبی منطقه، ساخت وساز در محدوده دریاچه و زباله و پسماند گردشگران مواجه است. نکته قابل توجه اینکه منابعطبیعی و محیط زیست بکر منطقه را نباید فدای رونق گردشگری کرد. شیوه ای که مسئولان برای رونق گردشگریدر پیش گرفته اند، تنها به نابودی ذخایر طبیعی و زیستی که نسل به نسل به دست ما رسیده، منجر می شود.

کلمات کلیدی:
واژه های کلیدی: گهر, اشترانکوه, دریاچه, تنوع زیستی, لرستان, گردشگری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1890118/