ارزیابی داده های پتروفیزیکی و پتروگرافی در گسترش ویژگی های مخزنی سازند سروک در شمال غرب خلیج فارس
عنوان مقاله: ارزیابی داده های پتروفیزیکی و پتروگرافی در گسترش ویژگی های مخزنی سازند سروک در شمال غرب خلیج فارس
شناسه ملی مقاله: JR_ISPG-12-24_003
منتشر شده در در سال 1402
شناسه ملی مقاله: JR_ISPG-12-24_003
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:
علیرضا بشری - انجمن زمین شناسی نفت ایران
خلاصه مقاله:
علیرضا بشری - انجمن زمین شناسی نفت ایران
سازند سروک در بخش شمالی خلیج فارس، بسبب اینکه عملیات اکتشافی توسط شرکت های گوناگون نفتی خارجی انجام گرفته لذا یک تقسیم-بندی یکپارچه برای بخش های گوناگون سروک اعمال نگردیده و در هر میدان تقسیمات سازند سروک با میادین دیگر متفاوت می باشد. در این مطالعه تلاش به یکسان سازی تقسیم بندی چینه شناسی در این محدوده گردیده است.
با استفاده ازلاگ های گامای طبیعی، نوترون و سونیک، چاه های حفاری شده در این سازند و با بهره گیری از مطالعات چینه فسیل و سنگ شناسی، این سازند به سه بخش تقسیم شد که از بالا به پایین عبارتند از: میشریف، احمدی و مدود. نقشه های ساختمانی و هم ضخامت برای همه این بخش ها ترسیم و نقشه سه بعدی هم ضخامت سازند سروک نیز ترسیم گردید. سپس با بهره گیری ازداده های پتروفیزیکی میدان هندیجان و بهرگانسر بدوا به بررسی و مطالعه این دو میدان پرداخته شد که شامل بررسی پتانسیل تولیدی محدوده مخزنی و سپس گسترش آن در ناحیه مورد مطاله با بهره-گیری اطلاعات و داده های موجود پتروفیزیکی اقدام می گردد.
در نهایت برای نشان دادن نحوه تغییرات پارامتر مخزنی، نقشه هم تراز تغییرات تخلخل ترسیم و ارایه می گردد. در نتیجه این بررسی مشخص می-گردد که سازند سروک بجز در محدوده میادین هندیجان و بهرگانسر، در سایر نقاط این محدوده، دارای پتانسیل ضعیفی بوده است، که ازعوامل آن میتوان رسی بودن سازند، و دارا نبودن ویژگی های مناسب یک مخزن در سازند سروک این ناحیه و همچنین عدم وجود پوش سنگ مناسب را نام برد.
کلمات کلیدی: سازند سروک، شمال خلیج فارس، پتروگرافی، پتروفیزیک، تخلخل و تراوایی، مدلسازی، میدان هندیجان و بهرگانسر
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1896392/