CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس "هراس از کووید-۱۹" در زنان بهبودیافته

عنوان مقاله: اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس "هراس از کووید-۱۹" در زنان بهبودیافته
شناسه ملی مقاله: JR_JZVJ-14-53_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

صدیقه حیدری - دانش آموخته دکتری تخصصی سنجش و اندازه گیری، پژوهشگر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران.
مجید برزگر - استادیار گروه روان شناسی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران.
اشکان کاظمی - دانشجوی کارشناسی ار شد روان شناسی صنعتی و سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس "هراس از کووید-۱۹" در زنان بهبودیافته بود. جامعه آماری شامل زنان مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و نمونه آماری ۴۰۰ نفر بوده است. ابزار مورد استفاده نیز مقیاس هراس از کووید-۱۹ آرپاسی و همکاران (۲۰۲۰) بود. نتایج نشان داد نسخه فارسی مقیاس هراس از کووید-۱۹ در زنان بهبودیافته از بیماری، با ادغام دو عامل اقتصادی و اجتماعی، ۳ عامل تحت عنوان روانشناختی، روان تنی و اقتصادی-اجتماعی در مورد بیماری کووید-۱۹ را پوشش داده که شاخص های برازندگی NFI، IFI، CFI، RFI، TLI (بالاتر از ۹/۰) و RMSEA (محدوده ۰۸/۰) در این مدل ۳ عاملی بدست آمد. بنابراین ساختار عاملی نسخه فارسی مقیاس هراس از کووید-۱۹ در بین زنان بهبودیافته مطلوب گزارش می شود. با توجه به تایید ساختار این ابزار در افراد غیرمبتلا در پژوهش های پیشین و تایید ساختار عاملی در پژوهش حاضر در بین زنان بهبودیافته، می توان این ابزار را به عنوان ابزاری معتبر جهت سنجش هراس از کووید-۱۹ در بین افراد ۱۸ سال به بالا بکار برد.

کلمات کلیدی:
هراس, کووید-۱۹, روانسنجی, زنان بهبودیافته

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1904202/