CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی کارایی، رفتار سینتیکی و ایزوترمی جذب کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی با استفاده از جاذب های زیستی( پوست میوه درخت بلوط، انار و تخم مرغ)

عنوان مقاله: ارزیابی کارایی، رفتار سینتیکی و ایزوترمی جذب کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی با استفاده از جاذب های زیستی( پوست میوه درخت بلوط، انار و تخم مرغ)
شناسه ملی مقاله: JR_JNMMI-10-37_006
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

عیسی سلگی - دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
مسعود حاتمی منش - گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر

خلاصه مقاله:
فلز کروم یکی از آلاینده­های مهممحیط­های آبی است که در غلظت­های زیاد، موجب ایجاد تهدیدات و خطرات اکولوژیکی بسیاری برای سلامت جامعه انسانی می­شود. از این­رو، حذف آن از محیط­های آبی بسیار ضروری است. بنابرابن هدف مطالعه حاضر، بررسی حذف کروم شش ظرفیتی توسط جاذب­های زیستی(پوست میوه درخت بلوط، انار و تخم­مرغ) و مطالعه سینتیک و ایزوترم جذب آن­ها می­باشد.به منظور دستیابی به شرایط بهینه حذف کروممتغیرهای موثر بر فرآیند جذب مانند pH، سرعت هم­زدن، زمان واکنش و غلظت اولیه ماده جاذب مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جهت انجام مطالعه سینتیکی و ایزوترمی جذب کروم از مدل­های خطی سینتیک شبه مرتبه اول و دوم و ایزوترمی لانگمیر و فروندلیچ استفاده شد.نتایج نشان داد با افزایش دوز جاذب، زمان تماس و سرعت هم­زدن راندمان حذف افزایش می­یابد و با تغییر pH بسته به نوع جاذب راندمان جذب تغییر می­کند و بیش­ترین راندمان جذب برای پوست­تخم مرغ، بلوط و انار به ترتیب در pH برابر ۱۰، ۴ و ۲ بدست آمد. سینتیک جذب از سینتیک شبه مرتبه دوم برای هر سه جاذب و ایزوترم جذب از مدل فروندلیچ برای پوست تخم مرغ و انار و برای پوست بلوط از مدل لانگمیر تطابق بیشتری را نشان داد. براساس نتایج بدست آمده می­توان نتیجه گرفت به ترتیب پوست تخم­مرغ، پوست میوه بلوط و انار کارایی بالاتری در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول­های آبی دارند.

کلمات کلیدی:
فلزات سنگین, کروم, سینتیک جذب, ایزوترم جذب, محلول آبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1906206/