CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عامل های موثر بر قیمت های صادراتی کشورهای عمده صادر کننده پسته با استفاده از الگوی خودرگرسیون برداری جهانی

عنوان مقاله: بررسی عامل های موثر بر قیمت های صادراتی کشورهای عمده صادر کننده پسته با استفاده از الگوی خودرگرسیون برداری جهانی
شناسه ملی مقاله: JR_JAE-8-31_010
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

ایمان نجفی - دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
رضا مقدسی - دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
سید یعقوب زراعت کیش - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از انجام این مطالعه بررسی عامل های موثر بر قیمت های صادراتی کشورهای عمده صادر کننده پسته می باشد. کشورهای عمده صادرکننده پسته شامل ایران، ایالت متحده آمریکا، ترکیه، سوریه، ایتالیا، یونان و چین می باشند. در این مطالعه، از رهیافت نوین خود رگرسیون برداری جهانی استفاده شد. دوره زمانی مطالعه شامل ۲۰۱۲-۱۹۸۴ می باشد. نتایج نشان دادند که شوک مثبت نرخ ارز ایران در کوتاه مدت بیش ترین تاثیر را بر قیمت صادراتی پسته سوریه و کم ترین تاثیر بر قیمت صادراتی پسته ایالت متحده آمریکا دارد. هم چنین، در بلند مدت این شوک بیش ترین تاثیر را بر قیمت صادراتی پسته ایتالیا و کم ترین تاثیر را بر قیمت صادراتی پسته آمریکا دارد. شوک قیمت جهانی نفت در کوتاه مدت و بلند مدت بیش ترین تاثیر را بر قیمت صادراتی پسته چین دارد. شوک مثبت قیمت صادراتی پسته ایران در کوتاه مدت و بلند مدت به ترتیب بیش ترین تاثیر را بر قیمت صاراتی چین و یونان دارد. هم چنین، نتایج نشان دادند که شوک مثبت تورمی ایران در کوتاه مدت بیش ترین تاثیر را ( ۵/۱۳ درصد) بر قیمت صادراتی پسته چین و در بلند مدت بیش ترین تاثیر را ( ۱۶ درصد) بر قیمت صادراتی پسته ایران خواهد داشت.

کلمات کلیدی:
قیمت صادراتی, پسته, مدل خودرگرسیون برداری جهانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1908667/