CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر توسعه پایدار شهری با تکیه بر شاخصه های سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی (نمونه موردی: منطقه ۲ شهر تهران)

عنوان مقاله: تحلیلی بر توسعه پایدار شهری با تکیه بر شاخصه های سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی (نمونه موردی: منطقه ۲ شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JUPM-11-40_014
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرسول درویشی - دانشجوی دکتری علوم سیاسی، گرایش جامعه شناسی سیاسی.گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد واحد کیش.
محمدرضا قائدی - هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز. ایران.
گارینه کشیشیان سیرکی - هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی،دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب.ایران.
محمد توحیدفام - هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز. ایران.

خلاصه مقاله:
مهاجرت از شهرها به روستاها، سبب گسترش شهرنشینی و ایجاد مفاهیم جدیدی شد، که می توان با تکیه بر آن ها، از قبیل سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی در توسعه پایدار شهری قدم برداشت. هدف از انجام این  پژوهش حاضر توسعه پایدار شهری با تکیه بر شاخصه های سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می باشد. روش این پژوهش تحقیق بر اساس مطالعه موردی و از سنخ توصیفی_ تحلیلی و ضریب همبستگی اجراشده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که برای سنجش اعتماد عمومی از پرسشنامه اعتماد عمومی پیران نژاد (۱۳۸۶) برای سنجش سرمایه اجتماعی گروترت و همکاران (۱۹۹۸)  و برای سنجش توسعه پایدار شهری از پرسشنامه گلند و اکایا (۲۰۰۱) استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل شهروندان ساکن منطقه ۲ شهر تهران می باشد . منطقه ۲ دارای ۲۱ محله و۹ ناحیه میباشد. جمعیت این منطقه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران، ۷۰۱٬۳۰۳ نفر (۲۳۹٬۷۴۲ خانوار) شامل ۳۴۳٬۰۳۳ مرد و ۳۵۸٬۲۷۰ زن است. منطقه ۲ شهرداری تهران به  ۹ ناحیه و ۳۰ محله شورایاری ۱۴ محله ممیزی تقسیم می شود. که  تعداد ۳۷۴ پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفت از نرم افزار SPSS و روش های آماری آن از قبیل تحلیل همبستگی پیرسون، تحلیل میانگین و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت که طبق نتایج حاصل از پژوهش، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بر توسعه پایدار شهری تاثیر دارد (p=۰.۰۰۰).  شاخص های سرمایه اجتماعی بر توسعه پایدار شهری تاثیر دارد(p=۰.۰۰۰).  شاخص های اعتماد عمومی بر توسعه پایدار شهری تاثیر دارد(p=۰.۰۰۰)   و می توان نتیجه گرفت که در توسعه پایدار شهری، دو مولفه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را مد نظر قرار داد.

کلمات کلیدی:
"پایداری شهری", "سرمایه اجتماعی", "اعتماد عمومی"

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1909358/