پهنه بندی ریسک آلودگی عناصر سمی دمپ های باطله معدنی با استفاده از GIS به عنوان ابزاری جدید جهت پایش آلودگی های زیست محیطی
Publish place: 1st Iranian Mining Technologies Conference
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,011
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMT01_028
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392
Abstract:
فعالیت های معدنی اغلب اثرات زیست محیطی قابل توجهی بروی آب های سطحی و زیرزمینی دارند. یکی از مهمترین مشکلات مرتبط با عملیات معدنی، تشکیل زهاب اسیدی معدن است که از اکسیداسیون اکنی های سولفید فلزی، بویژه پیریت ایجاد می شود. این زهاب ها از طریق اسیدی کردن و بالا بردن غلظت فلزات سمی اثرات زیست محیطی جبران ناپذیری بر طبیعت می گذارند. جهت ارزیابی پتانسیل خطر تولید زهاب اسیدی در معادن، استفاده از پهنه بندی پراکندگی عناصر سمی در محیط GIS یک راهکار جدید است که توسط سرویدا و همکاران در سال 2008 معرفی شد. بر این اساس پهنه بندی خطر آلودگی عناصر سمی در دمپ های معدنی تنه از طریق پراکندگی غلظت عناصر سمی، قابل ارزیابی نمی باشد، بلکه همزمان باید به قابلیت تولید و خنثی سازی اسید هم توجه شود. در این مقاله سعی بر این است با معرفی روش سرویدا و بحث در مورد مزایا و معایب آن، پیشنهاداتی برای پیشرفت روش ارائه شود. بی شک کاربرد این روش در محیط GIS کیفیت اطلاعات خروجی برای پایش آلودگی های زیست محیطی زهاب اسیدی را ارتقا می دهد.
Keywords:
Authors
سعید یوسفی
دانشجوی دکتری مهندسی ا کتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود
فرامرز دولتی ارده جانی
استاد دانکشده معدن، دانشگاه تهران
منصور ضیایی
استادیار دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
محمد کارآموزیان
استادیار دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :