CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین طرح های خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار(مطالعه موردی: استان کهگیلویه و بویراحمد)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین طرح های خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار(مطالعه موردی: استان کهگیلویه و بویراحمد)
شناسه ملی مقاله: JR_JZVJ-7-26_005
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی حسن توفیقیان فر - کارشناس ارشد پژوهشگری اجتماعی- مدرس دانشگاه پیام نور.
جمشید عزیزی - دانشجوی دکترای جامعه شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور.
بتول صیفوری - مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور.
فخرالدین بهجتی اصل - کارشناس ارشد جامعه شناسی دانشگاه شاهد تهران
فرود قایدگیوی - دانشجوی دکترای جامعه شناسی و مدرس دانشگاه پیام نور.

خلاصه مقاله:
بحث توانمندسازی همواره به عنوان یکی از مباحث مهم زنان سرپرست خانوار مطرح بوده است. هدف کلی این پژوهش، بررسی تاثیر طرحهای خودکفایی کمیته­ امداد امام (ره) بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد است. چارچوب نظری پژوهش براساس نظریه های تواناسازی ساراالانگه و فیترمن، حمایت اجتماعی کسل، طرد اجتماعی آمارتیاسن و سیلور، نظریه فمنیستی لیبرال و نظریه رفاه اجتماعی استوار است. برای گرد­آوری داده­های پژوهش از دو شیوه اسنادی و میدانی به روش پیمایشی بهره گرفته شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کل زنان سرپرست خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است که از طرح های خودکفایی نهاد کمیته امداد، بهره مند شده اند و ابزار اصلی در این پژوهش، پرسش نامه بوده است، بنابراین، با استفاده از فرمول نمونه گیری یامانی، تعداد ۱۵۳ نفر از زنان یاد شده به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند که شیوه نمونه گیری نیز از نوع سیستماتیک بوده است. از مجموع متغیرهای مستقلی که وارد رگرسیون چند متغیره شده اند، متغیر " خدمات آموزشی، فنی و مشاوره ای" با ضریب بتای ۵۷/۰ و متغیر "شعاع حمایتی" با ضریب بتای۱۹/۰ بیش ترین تاثیر را بر توانمندسازی زنان داشته اند. در مجموع یافته­های پژوهش در سه بعد متغیرهای زمینه ای، خدمات امداد و دایره حمایت اجتماعی  نشان داده­اند که توانمندسازی زنان براساس طرحهای خودکفایی، بر پایه آموزش، کسب فنون و مهارت های شغلی، تقویت روحیه خودباوری، ایجاد انگیزه در چارچوب آموزش های فنی و حرفه ای و نیز دریافت مشاوره­های نوین شغلی متناسب با شرایط و مقتضیات نوع شغل استوار است.

کلمات کلیدی:
اشتغال, توانمندسازی, طرح های خودکفایی, زنان سرپرست خانوار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1914789/