CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل پدیدارشناسانه(تجارب زیسته) معلمان تربیت بدنی از چالش های برنامه ی درسی اجرا شده در دوران پاندمی کووید۱۹

عنوان مقاله: تحلیل پدیدارشناسانه(تجارب زیسته) معلمان تربیت بدنی از چالش های برنامه ی درسی اجرا شده در دوران پاندمی کووید۱۹
شناسه ملی مقاله: JR_JONTOE-19-4_005
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن وحدانی - استادیار گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان،اصفهان، ایران.
نجمه رضاسلطانی - دانشجوی دکترای، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
اسکندر حسین پور - دکترای، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
طیبه ارشاد - دکترای مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش تحلیل پدیدارشناسانه (تجارب زیسته) معلمان تربیت بدنی از چالش­های برنامه درسی اجرا شده در دوران پاندمی بیماری کووید۱۹ بود. روش پژوهش کیفی از نوع پدیدارشناسی بود. مشارکت ­کنندگان ۳۲ نفر از معلمان تربیت­ بدنی بودند که به روش نمونه ­گیری هدفمند ملاک­محور از استان­ های مختلف کشور انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه بدون ساختار بود که فرایند تکمیل و اتمام کار مصاحبه ­ها تا زمان دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت. زمان انجام هر مصاحبه بین ۲۰ تا ۷۰ دقیقه به طول انجامید. برای گرد­آوری و تحلیل داده­ ها از الگوی هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. در مجموع، ۸ مضمون اصلی، ۱۹ مضمون فرعی و ۸۴ مفهوم احصا شد. کم­ توجهی، میزان توانایی­ها و مشکلات روانی فراگیران؛ تناسب محیط یادگیری و مواد آموزشی با اهداف برنامه درسی؛ ویژگی­ ها، نقش و کارکردهای خانواده در اجرا و ارزش­یابی برنامه درسی؛ توانایی­ ها و صلاحیت­ های معلمان؛ محتوای برنامه درس تربیت­ بدنی؛ ارزش­یابی پیشرفت تحصیلی؛ سیاست­گذاری و مدیریت آموزشی و نهایتا فناوری و بسترهای ارتباطی در کلاس مجازی محورهای اساسی (مضامین اصلی) یافته ­های این پژوهش را تشکیل می­دادند. برگزاری دوره­ های آموزشی مبتنی بر آموزش­های مجازی برای معلمان، پشتیبانی سخت ­افزاری و نرم ­افزاری مناسب از بسترهای ارتباطی و اصلاح و به­ روزرسانی برنامه درسی کووید ۱۹ را می­توان به ­عنوان پیشنهادهای اساسی برگرفته از این پژوهش عنوان کرد.

کلمات کلیدی:
تربیت بدنی, برنامه درسی, پدیدارشناسی, کووید۱۹, آموزش مجازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1914907/