CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی استراتژی های مقابله و زیرساخت های لازم برای مدیریت کووید ۱۹ به عنوان یک بحران جهانی: یک رویکرد مرور نظام مند

عنوان مقاله: شناسایی استراتژی های مقابله و زیرساخت های لازم برای مدیریت کووید ۱۹ به عنوان یک بحران جهانی: یک رویکرد مرور نظام مند
شناسه ملی مقاله: JR_DPMK-13-3_001
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

بنت الهدی عسگری - Department of Management, Faculty of Financial Science, Management and Entrepreneurship, University of Kashan, Kashan, Iran.
محمدتقی رضوان - Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, University of Kashan, Kashan, Iran.
اسماعیل مزروعی نصرآبادی - Department of Management, Faculty of Financial Science, Management and Entrepreneurship, University of Kashan, Kashan, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف بیماری کووید ۱۹ به عنوان چالش برانگیزترین بیماری همه گیر در تاریخ معاصر با تاثیرات همه جانبه بر زندگی بشر، دولت های سراسر جهان را مجبور به اتخاذ استراتژی هایی برای مدیریت و مقابله با پیامدهای ناشی از خود کرد. تجربیات این همه گیری می تواند کشورها را در راستای برنامه ریزی هوشمندانه برای آینده کمک کند. با توجه به تحقیقات گسترده در این زمینه، لزوم انجام یک مرور نظام مند برای شناسایی استراتژی های مدیریت و مقابله با کووید ۱۹ و همچنین زیرساخت های لازم جهت اجرا و پیاده سازی آن ها وجود دارد و این پژوهش به منظور دستیابی به این موارد انجام شده است. روش این پژوهش با استفاده از رویکرد مرور نظام مند به مطالعه منابع و مراجع و انتخاب منابع مرتبط پرداخته و درنهایت با استفاده از نرم افزار مکس کیودا، یافته های مطالعات برای شناسایی کلیه استراتژی ها و اقدامات مقابله با این بیماری و کنترل آن را به صورت کیفی تحلیل می کند. یافته ها یافته ها نشان دهنده ۳ دسته اصلی استراتژی ها، شامل استراتژی های حذف، استراتژی های سرکوب و استراتژی های کاهش برای مدیریت بحران کووید ۱۹ هستند. ۲۹ زیرمجموعه شامل قرنطینه کلی، بستن مرزها، حمایت اقتصادی از مشاغل، اطلاع رسانی صحیح و به موقع، تحقیق و توسعه در زمینه واکسن و واکسیناسیون و غیره هستند. اقتصاد قوی، فرهنگ و ساختار سازمانی درست، زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری و مدیریت مالی منعطف به عنوان زیرساخت هایی برای پیاده سازی و اجرا شناسایی شدند. نتیجه گیری برای اتخاذ استراتژی های مقابله ای در شرایط بحرانی همچون همه گیری کووید ۱۹ توسط دولت ها، می توان راهکارهایی را دنبال کرد که برخی از آن ها باید قبل از بروز شرایط بحرانی اتخاذ و پیاده سازی شوند تا در صورت مواجهه با پاندمی، بهترین عملکرد حاصل شود. به طوری که جامعه آسیب کمتری ببیند.

کلمات کلیدی:
COVID-۱۹, Coping strategies, Infrastructure, Systematic review, کووید ۱۹, استراتژی های مقابله, زیرساخت ها, مرور نظام مند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1918545/