CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر ارتوز پا و کفش ها بر بیومکانیک اندام تحتانی و تعادل افراد دارای پای پرونیت: یک مطالعه مروری

عنوان مقاله: اثر ارتوز پا و کفش ها بر بیومکانیک اندام تحتانی و تعادل افراد دارای پای پرونیت: یک مطالعه مروری
شناسه ملی مقاله: JR_GOUMS-25-4_001
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابراهیم پیری - Ph.D Candidate in Sports Biomechanics, Department of Sports Biomechanics, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
امیرعلی جعفرنژادگرو - Associate Professor, Department of Sport Biomechanics, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
حامد ابراهیم پور - Ph.D Candidate in Sports Physiology, Department of Sports Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

خلاصه مقاله:
پای پرونیت به عنوان یکی از ناهنجاری های رایج پا می تواند بیومکانیک اندام تحتانی را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از انواع ارتوزهای پا از جمله کفی و بریس در درمان این عارضه بسیار رایج است. نتایج موجود در رابطه با اثر ارتوزها بر درد و بیومکانیک مبتلایان به عارضه پرونیت پا متفاوت است. این مطالعه مروری در زمینه ارزیابی اثر ارتوزهای پا و کفش ها بر بیومکانیک اندام تحتانی و تعادل در افراد دارای پای پرونیت انجام شد. جستجوی مقالات به زبان فارسی و لاتین از ابتدای سال ۲۰۰۴ تا انتهای سال ۲۰۲۲ بود که در پایگاه های تخصصی PubMed ، WOS ، Scopus ، ISC و موتور جستجو Google Scholar انجام گرفت. به علاوه نوع مطالعات جستجو شده از نوع مقالات پژوهشی اصیل، مروری و کارآزمایی بالینی بودند. ۵۲ مقاله مرتبط با استفاده از کلید واژه های پای پرونیت، ارتوزهای پا، کفی طبی و کفش کنترل حرکتی انتخاب شدند و در نهایت ۲۲ مقاله در ارتباط با اثر ارتوز و کفش بر عارضه پرونیت پا مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. یافته های ۶ مقاله نشان دهنده بهبود تعادل و به طور خاص تعادل پویا بودند. بررسی یافته های ۲ مقاله حاکی از اثرات مثبت در بهبود درد پاشنه بودند. تعداد ۸ مقاله نیز گزارش نمودند کاهش نیروهای وارده بر مفاصل، جذب شوک و در نتیجه جلوگیری از آسیب های دویدن مرتبط با پرونیشن و بهبود فعالیت عضلانی در هنگام استفاده از ارتوز رخ می دهد. به علاوه، ۴ مقاله بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران، کاهش نیروهای عکس العمل زمین و همچنین تغییر در فرکانس فعالیت عضلات را گزارش نمودند. در نهایت تعداد ۲ مقاله نشان داد که کفش کنترل حرکتی مانع تشدید آسیب در نتیجه افزایش خستگی و به دنبال آن افزایش بارگذاری مکانیکی در حین دویدن می شود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ارتوزهای پا و کفش کنترل حرکتی می توانند اثرات مثبتی بر تعادل، بهبود فعالیت عضلات اندام تحتانی، کاهش پرونیشن پا و نیروهای وارده بر پا و مفاصل اندام تحتانی داشته باشند.

کلمات کلیدی:
Foot, Pronation, Foot Orthoses, پا, چرخش داخلی مچ پا, ارتوزهای پا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1924637/