CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

موانع تعامل اساتید و دانشجویان در آموزش مجازی: یک مطالعه کیفی

عنوان مقاله: موانع تعامل اساتید و دانشجویان در آموزش مجازی: یک مطالعه کیفی
شناسه ملی مقاله: JR_IJME-23-86_036
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهشید دهقانی - Tehran University of Medical Sciences
میترا ذوالفقاری - E-Learning in Medical Education Department, Nursing and Midwifery Care Research Center, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
آرش نجیمی - Medical Education Department, Medical Education Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: ویژگی اصلی و اساسی آموزش الکترونیکی، علاوه بر دسترسی آسان به اطلاعات، ویژگی ارتباطی و تعاملی آن است. بدون برقراری تعامل، یادگیرندگان انگیزه ای برای ادامه دوره در خود نمی بینند و یادگیری به وقوع نمی پیوندد. این پژوهش با هدف شناسایی موانع تعامل در یادگیری الکترونیکی و ارائه راهکارهای ایجاد و بهبود تعاملات از دیدگاه اساتید و دانشجویان رشته های مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. روش ها: در این مطالعه ی کیفی با روش تحلیل محتوا، ۲۲ نفر مشارکت کننده از طریق نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع اطلاعات، از میان استادان و دانشجویان دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق گردآوری و تحلیل داده ها (با رویکرد قراردادی) براساس مدل گرانهایم و لاندمن(Granheim and Lundman) سال ۲۰۲۰، انجام شد. اطمینان از صحت و استحکام پژوهش با استفاده از معیارهای لینکلن و گوبا (Lincoln and Guba) انجام گرفت. نتایج: یافته های حاصل از موانع در ۶ طبقه ی اصلی: فرآیند ناقص ارائه ی آموزش، موانع انگیزشی و نگرشی، موانع زیرساختی، چارچوب های فردی، ضعف در گستره ی دانش و شناخت و برنامه ریزی و سیاست گذاری ناقص ساختاری و ۱۶ طبقه ی فرعی قرار گرفت. از میان گزاره های مربوط به موانع بیشترین تاثیر از دیدگاه پاسخ دهندگان مربوط به فرآیند ناقص ارائه ی آموزش بود. بعد از آن موانع انگیزشی و نگرشی، موانع زیرساختی، چارچوب های فردی، ضعف در گستره ی دانش و شناخت و در نهایت برنامه ریزی و سیاست گذاری ناقص ساختاری توسط افراد صاحب‎نظر ارائه شد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه موانع تعامل در یادگیری الکترونیکی را از دیدگاه اساتید و دانشجویان تبیین نمود. شناخت این موانع در جهت برطرف کردن آن با هدف ایجاد و توسعه تعامل در یادگیری الکترونیکی، کمک کننده خواهد بود. تقویت تعامل در آموزش های مجازی با هدف تسهیل یادگیری قویا پیشنهاد می گردد. تازه های تحقیق میترا ذوالفقاری:Google Scholar, Pubmed

کلمات کلیدی:
Learning, E-Learning, Interaction, Barriers, Strategies, یادگیری الکترونیکی, تعامل, موانع, راهکارها, آموزش مجازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1929070/