پیامدهای تعیین کیفر در جرائم مواد مخدر بر پایه کمیت مواد در نظام تقنینی ایران و ایالات متحده آمریکا
Publish place: Comparative law Research Quarterly، Vol: 21، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 162
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CLRM-21-1_004
تاریخ نمایه سازی: 14 اسفند 1402
Abstract:
در نظامهای تقنینی ایران و ایالات متحده آمریکا برای تعیین طول مدت حبس در جرائم مواد مخدر از معیار شدت جرم استفاده میشود. شدت جرم نیز براساس میزان آسیب ناشی از مواد به جامعه محاسبه میشود. بر این اساس، هرچه قدر میزان مواد نگهداریشده بیش تر باشد، کیفرهای شدیدتری برای بزهکاران تعیین خواهد شد. در این پژوهش تلاش شد تا با تحلیل محتوای قوانین کیفری ناظر بر جرائم مواد مخدر در ایران و ایالات متحده آمریکا، مسئله میزان مواد در تعیین کیفر این جرائم بررسی شود. بررسی مطالعات موجود بیانگر آن است که تاکید بیش از اندازه بر معیار میزان مواد موجب عدم توجه به معیار تقصیر یا سرزنشپذیری به عنوان یکی دیگر از معیارهای تعیین شدت کیفر میگردد. در واقع، برخی توزیعکنندگان اصلی مواد مخدر با اتکا بر این معیار از مجازات رهایی مییابند. در مقابل، بزهکاران سطح پایین مواد مخدر به دلیل نگهداری مواد بیشتر کیفرهای شدیدتری را دریافت میکنند. به طور خاص، حاملان و خردهفروشهای مصرفکننده که بنا بر دلایلی مانند فقر یا نیاز به تامین مواد، مواد مخدر را میفروشند یا نگه میدارند، مشمول مجازاتهایی میشوند که متناسب با سطح تقصیر آنان نیست. در نهایت، تغییر رویکردهای سختگیرانه و تاکید بر تقصیر بزهکاران در تعیین میزان کیفر ضروری شناخته شده است.
Keywords:
Quantity , Culpability , The Severity of the punishment , Low level drug offenders , میزان مواد , شدت کیفر , تقصیر , بزهکاران سطح پایین , توزیع کنندگان اصلی مواد مخدر
Authors
آزاده صادقی
Ph.D. student of Criminal Law and Criminology, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمد فرجیها
Associte Professor of Criminal Law and Criminology, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمد جعفر حبیب زاده
Professor of Criminal Law and Criminology, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
جلیل امیدی
Associte Professor of Criminal Law and Criminology, Tehran University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :