CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تطبیقی کیفیت سبک زندگی طلبه های حوزه علمیه و دانشجویان در دانشگاه (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز و طلاب حوزه علمیه شهر اهواز)

عنوان مقاله: بررسی تطبیقی کیفیت سبک زندگی طلبه های حوزه علمیه و دانشجویان در دانشگاه (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز و طلاب حوزه علمیه شهر اهواز)
شناسه ملی مقاله: JR_QJSDS-18-1_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

کریم رضادوست - دانشیار گروه جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سیده منا فاضلی پور - دکتری جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

خلاصه مقاله:
هدف اصلی این مطالعه بررسی تطبیقی کیفیت سبک زندگی در میان دانشجویان دانشگاه و طلاب حوزه علمیه شهر اهواز می‎باشد. برای تبیین ارتباط بین سبک زندگی طلاب و دانشجویان پس از بررسی دیدگاه ها و نظریات موجود دیدگاه وبر وبوردیو به عنوان چارچوب نظری پژوهش انتخاب گردید. در این پژوهش با دو نوع نمونه تصادفی سر و کار داریم؛ در خصوص حوزه های علمیه شهر اهواز با توجه به عدم امکان اطلاع از حجم جامعه آماری از نمونه در دسترس و در دانشگاه از نمونه گیری طبقه ای متناسب استفاده شد. داده ها از طریق پرسشنامه از ۱۴۱ نفر دانشجو و ۱۴۱ طلبه گراوری و با نرم افزار SPSS۱۹ مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل واریانس چند متغیری مانوا نشان داد که میان پایگاه اجتماعی اقتصادی طلاب و دانشجویان تفاوت معناداری وجود ندارد اما میانگین های سبک زندگی در دو گروه دانشجو و طلبه تفاوت معناداری دارند. به طور کلی دانشجویان و طلاب از نظر مصرف فرهنگی، مدیریت بدن و ملاک های انتخاب پوشش متفاوت بود؛ اما از نظر نحوه گذران اوقات فراغت، تعامل اجتماعی و انجام فعالیت های روزمره تفاوت معناداری میان دو گروه وجود نداشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت دو محیط آموزشی به عنوان عرصه و میدانی که دانشجویان و طلاب در آن به فعالیت می پردازند، بر سبک زندگی آنان اثرگذار بوده است.

کلمات کلیدی:
سبک زندگی, مصرف فرهنگی, مدیرت بدن, حوزه, دانشگاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1933537/