CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب بهترین مکان برای احداث سد خاکی جهت توسعه پایدار منابع آب با استفاده از روش ELECTRE (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بسطام-شاهرود)

عنوان مقاله: انتخاب بهترین مکان برای احداث سد خاکی جهت توسعه پایدار منابع آب با استفاده از روش ELECTRE (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بسطام-شاهرود)
شناسه ملی مقاله: JR_DEEJ-2-3_010
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیرحسین حلبیان - دانشگاه پیام نور اصفهان

خلاصه مقاله:
مدیریت بهینه منابع آب نیاز به کسب اطلاعات دقیق، از چگونگی شرایط حاکم بر منابع و پیش بینی وضعیت آتی آنها دارد. یکی از روش های مدیریتی منابع آب،استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره است. هدف از این پژوهش، انتخاب بهترین مکانبه منظور احداث سدهای خاکی برای توسعه پایدار منابع آب است. یافته ها ونتایج تحقیق نشان می دهد که در روش ELECTRE بین هفت پهنه مذکور، پهنه (۳، ۴،۵) با ۴ بار تسلط و با ۲ بار مغلوب شدن با ۲ امتیاز در رتبه اول قرار گرفته اند و مناسب ترین پهنه جهت احداث سدهای خاکی است؛ در مقابل، پهنه (۱) با ۶ بار مغلوب شدن و بدون تسلط با ۶- امتیاز در رتبه آخر قرار گرفته است و برای احداث سدهای خاکی مناسب نیست و پهنه   های (۲،۶،۷) به ترتیب با (۲،۲،۱) بار تسلط و (۴،۴،۵) بار مغلوب شدن با امتیازات۲-، ۲-، ۴- به ترتیب در رده های بعدی قرار گرفته اند. پهنه های (۱،۲،۶،۷) به علت اینکه دفعات مغلوب شدنشان از تعداد مسلط شدنشان بیشتر بوده و امتیاز منفی به دست آورده اند باید حذف شوند.

کلمات کلیدی:
پهنه بندی, حوضه آبخیز, شاهرود-میامی, ELECTRE, GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1935094/