CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش قراردادهای روانشناختی در ادراک کارکنان از عدالت سازمانی و میزان بهره وری آنان (مورد مطالعه: کارکنان اداری و مدیران مدارس آموزش و پرورش شهر زاهدان)

عنوان مقاله: نقش قراردادهای روانشناختی در ادراک کارکنان از عدالت سازمانی و میزان بهره وری آنان (مورد مطالعه: کارکنان اداری و مدیران مدارس آموزش و پرورش شهر زاهدان)
شناسه ملی مقاله: CSECO01_268
منتشر شده در اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

جواد سرگزی کوشه - کارشناس ارشد فیزیولوژی کاربردی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدن، ایران
فهیمه والانسب - کارشناس آموزش علوم تجربی، دانشگاه تربیت معلم رسالت، زاهدان، ایران
فاطمه سرگزی کوشه - کارشناس ارشد مترجمی زبان انگلیسی، موسسه آموزش عالی غیر دولتی کرمان، ایران
راضیه راحم - کارشناس ارشد مبانی فقه و حقوق اسلامی، دانشکده الهیات، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
بتول نغعی - کارشناس تربیت بدنی، دانشکده تربیت معلم نصیبه، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف از این مطالعه، بررسی نقش قراردادهای روانشناختی در ادراک کارکنان از عدالت سازمانی و میزان بهره وری آنان در میان کارکنان و مدیران اداره ی آموزش و پرورش شهر زاهدان بود. شرکت کنندگان در این پژوهش را ۱۶۲ نفر از کارکنان و مدیران اداره ی آموزش و پرورش شهر زاهدان تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل سه پرسشنا مه ی، قراردادهای روانشناختی مقیمی و رمضان (۱۳۹۰)، پرسشنامه ی عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (۱۹۹۳) و پرسشنامه ی بهره وری اچیو (۱۹۹۸) بود که روایی و پایایی آن ها به ترتیب با استفاده از روش های تحلیل گویه و آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. نتایج نشان داد که بین رعایت قراردادهای روان شناختی و عدالت سازمانی وبین رعایت قراردادهای روان شناختی و بهره وری سازمانی رابطه ی منفی و معناداری در سطح ۰۰۰۱/۰ وجود داشت. در بین ابعاد عدالت سازمانی، عدالت توزیعی،عدالت رویه ای و عدالت تعاملی دارای ابعاد پیش بینی کننده ی مثبت بهره وری کارکنان بود در حالی که در سایر ابعاد پیش بینی کننده ی معناداری مشاهده نشد. تفاوت معناداری بین نظر کارکنان زن و مرد و با مدارک تحصیلی متفاوت در مورد رعایت قراردادهای روان شناختی مشاهده نگردید.

کلمات کلیدی:
قراردادهای روانشناختی، عدالت سازمانی، بهره وری سازمانی، اداره آموزش و پرورش.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1938515/