CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه اصول، رویکردها و چهارچوب تنظیمگری چابک

عنوان مقاله: ارائه اصول، رویکردها و چهارچوب تنظیمگری چابک
شناسه ملی مقاله: JR_MTLJ-5-9_001
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن یگانه - استادیار، مرکز مطالعات راهبردی و اقتصاد دیجیتال، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران.
نجلا محقق - دانش آموخته کارشناسی ارشد، مرکز مطالعات راهبردی و اقتصاد دیجیتال، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران.
فاطمه فامیل سعیدیان - دانش آموخته کارشناسی ارشد، مرکز مطالعات راهبردی و اقتصاد دیجیتال، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران ایران.

خلاصه مقاله:
به منظور انطباق با تغییرات سریع فناورانه، به تنظیمگری چابک و مبتنی بر اصول نیاز است. پیشرفت سریع در فناوری های دیجیتال تنظیمگری سنتی را، که اغلب به طور هدفمند فرایندمحور و مشورتی است، به چالش می کشد. این مسائل مستلزم اقدامات تنظیمگری است که خطرات را به حداقل می رساند و درعین حال، به اندازه کافی چابک هست تا تحقیقات، نوآوری و انتشار فناوری ادامه یابد. مزایای تنظیمگری چابک عبارت اند از: بهبود توانایی اطلاعاتی و ارتباط با صنعت، کاهش هزینه ها و افزایش کارایی. در این مقاله، به وارسی ابزارهایی برای تنظیمگری و حکمرانی چابک و رویکردهایی برای گسترش تنظیمگری فراتر از حاکمیت پرداخته شده و اصول اصلی تنظیمگری چابک ارائه شده است. در ادامه، مباحث مهم رویکرد تنظیمگری چابک ازجمله مقررات به هم پیوسته، مقررات متمرکز بر نتیجه و همکاری های بین المللی و نیز رویکردهای مدیریت تنظیمگری برای اطمینان از تناسب برای آینده بررسی شده است و درنهایت براساس یافته های حاصل، چهارچوب تنظیمگری چابک برای کشور پیشنهاد می دهیم. این چهارچوب پیشنهادی ممکن است در سازمان دهی تنظیمگری اقتصاد دیجیتال و تعیین ارتباطات میان بخش های آن، نقشی مهم ایفا کند.

کلمات کلیدی:
تنظیمگری چابک, حکمرانی مشارکتی, سندباکس های تنظیمگری, تنظیمگری متمرکز بر نتیجه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1938807/