CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برساخت هویت ملی در مواجهه با تکثر قومی (با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی قومیت های مختلف)

عنوان مقاله: ارزیابی سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برساخت هویت ملی در مواجهه با تکثر قومی (با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی قومیت های مختلف)
شناسه ملی مقاله: JR_JCSC-7-23_007
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:


خلاصه مقاله:
تکثر قومی از خصوصیات بارز هویت ایرانی است. پیش از انقلاب اسلامی، حل مسئله تکثر قومی در جهت دست یابی به هویت ملی یکپارچه با تکیه بر سیاست های هویتی منبعث از فرآیند تجددمآبی آمرانه ی رضاخانی صورت می پذیرفت. پس از انقلاب اسلامی در چرخشی فرهنگی، سیاست های هویتی بیشتر بر ارزش های بومی تکیه نمود. بر این اساس، سیاست های فرهنگی مختلفی در جهت برساخت هویت یکپارچه ملی اتخاذ و اجرا شده است. با توجه به اهمیت نوع مصرف فرهنگی افراد در مشخص کردن تعلق هویتی آنان، در این مقاله، سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی (به عنوان نمونه ای از مصرف فرهنگی) قومیت های گوناگون، در موفقیت یا عدم موفقیت در برساخت هویت ملی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. داده های این تحقیق، متعلق به پیمایش طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی کشور هستند که در سال ۱۳۸۸ به انجام رسیده است. پس از بررسی داده ها با توجه به گرایش معنادار قومیت های گوناگون به مصرف گونه های موسیقایی متعلق به فرهنگ رسمی، می توان به این نتیجه رسید که سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برساخت هویت ملی موفق عمل کرده و احساس تعلق هویتی به عناصر فرهنگ ملی در قومیت های گوناگون به وجود آورده است.

کلمات کلیدی:
سیاست فرهنگی, هویت ملی, تکثر قومی, مصرف فرهنگی, مصرف موسیقایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1938833/