تاثیر مداخله گروهی مددکاری اجتماعی بر پیروی درمانی بیماران مبتلا به اختلالات شدید روانپزشکی، گزارش یک کار گروهی
Publish place: Journal of Social Work، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 119
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-8-2_005
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
Abstract:
مقدمه: پیروی دارویی نقش ضروری در به دست آوردن پیامدهای مطلوب در درمان اختلالات بازگشت کننده روانپزشکی از قبیل اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی دارد و از بستری مجدد افراد دارای این بیماری ها جلوگیری می کند. پیروی دارویی نکردن در بیش از پنجاه درصد افراد با اختلالات مزمن روانپزشکی شایع می باشد. اگر بیمار مصرف داروی ضد روانپریشی را متوقف کند، خطر بازگشت بیماری سه تا پنج برابر افزایش خواهد یافت. هدف این مقاله گزارش یک کار گروهی مددکاری اجتماعی بر اساس مدل لیبرمن و مطابق با رویکرد آموزشی مشاوره ای جهت افزایش پیروی دارویی در یکی از بیمارستان های روانپزشکی شهر تهران می باشد.
گزارش مورد: به منظور تشکیل گروه در یک بیمارستان روانپزشکی، مددکاری اجتماعی طی شش مرحله فعالیت های نیازسنجی، تدوین طرح تشکیل گروه، انتخاب اعضا و مصاحبه فردی با اعضای گروه، اجرای پیش آزمون، تشکیل جلسات و اجرای پس آزمون را جهت ارزشیابی مداخله انجام داد. طی نیازسنجی انجام شده هشت مشکل شایع میان بیماران بخش شناسایی شد و موضوع پیروی دارویی نکردن بیماران به عنوان اولویت اول برای تشکیل گروه انتخاب شد. سه جلسه بر اساس برنامه بازگشت به اجتماع اجرا گردید. با توجه به ویژگی های بیماران بخش، رویکرد آموزشی مشاوره ای انتخاب شد. با استفاده از پیش آزمون و پس آزمون طراحی شده برای برنامه بازگشت به اجتماع که به ترتیب در جلسات فردی و بعد از اتمام آخرین جلسه اجرا شد، مداخله گروهی ارزشیابی شد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از پیش آزمون و پس آزمون می توان گفت که مداخله گروهی انجام شده بر یادگیری اهمیت مصرف دارو در بیماران موثر واقع شده است.
Keywords:
Adherence to Treatment , Social Group Work , Need Assessment , Community Re-entry Program , Severe Psychiatric Disorders , تبعیت دارویی (پیریوی درمانی) , مددکاری گروهی , نیازسنجی , برنامه بازگشت به اجتماع , اختلالات شدید روانپزشکی
Authors
ثمین فرحزادی
Department of social work, university of social welfare and rehabilitation sciences
مریم ذبیحی پورسعادتی
Department of social work, university of social welfare and rehabilitation sciences
منا احسانی
Department of social work, university of social welfare and rehabilitation sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :